Review vegetarische worsten – Welke zijn het lekkerst?

Vegetarische worsten

De laatste weken zijn er verschillende vega(n) worsten bijgekomen in het vleesvervangerschap van de supermarkt. Ik was al heel blij met de vegaworsten van Moving Mountains, die ik eerder reviewde, maar nu zijn er dus van Beyond Meat en van Incredible (Garden Gourmet) vegetarische worsten te krijgen. Ik word hier heel blij van, want toen ik nog vlees at vond ik saucijsjes echt heel lekker. De grote vraag is natuurlijk weten deze worsten een beetje the real thing te benaderen? En welke zijn het lekkerste? Je leest het in deze vegetarische worsten review.

Tip! Eerder onderzocht ik al welke vegaworsten je het beste kunt kiezen, gelet op gezondheid en voedingswaarde. Hier vind je de uitgebreide test.

Welke vegaworsten heb ik getest?

In deze vegetarische worsten review heb ik de volgende vegaworsten meegenomen:

  • Beyond Sausage van Beyond meat
  • Incredible Bratwurst van Garden Gourmet
  • Incredible Chorizo van Garden Gourmet
  • Bratwurst van de Vegetarische Slager (deze bestaat al wat langer)

Deze worsten zijn allemaal verkrijgbaar bij Albert Heijn. Die van de Vegetarische Slager kun je ook bij andere supermarkten kopen.

Vegetarische worsten

Verpakking en uiterlijk

Alle worsten zitten in een doorzichtig plastic bakje. Waarbij de verpakkingen van de Incredible worsten duidelijk van dikker materiaal zijn gemaakt. Een nadeel hierbij is dat ik me afvraag of die dan wel goed recyclebaar zijn. Het label van de Beyond Meat worsten vind ik er het meest basic uitzien en die van Garden Gourmet het meest aantrekkelijk.

Het uiterlijk van de worsten zelf is bij geen enkele te vergelijken met echte saucijsjes. Dan vind ik toch echt dat de Moving Mountains Sausages er nog het meeste op lijken. De andere worsten ogen allemaal een beetje ‘plastic’

Geur

De Beyond Sausages en de Inrecible Bratwurst ruiken allebei heel kruidig, zoals ik ook wel gewend ben van saucijsjes. De chorizoworst ruikt natuurlijk naar andere kruiden, maar ook wel lekker. De geur van de Bratwurst van de Vegetarische Slager is niet heel sterk. 

Smaak en mondgevoel

Qua smaak en mondgevoel vind ik de Beyond Sausage en de Incredible Bratwurst ook heel dicht bij elkaar zit. Al heeft de Beyond Sausage een nasmaak waardoor je er heel snel een vol gevoel van krijgt. Ik heb dan toch liever de worsten van Garden Gourmet.  De Incredible Chorizo is ook lekker. Het smaakt niet zoals echte chorizo maar het is zeker een waardig alternatief. 

De Bratwurst van de Vegetarische Slager smaakt eigenlijk een beetje naar frikandel. Dat komt vooral door de stevige structuur van de binnenkant en de krokant buitenkant. Bij de andere worsten zit er meer een soort velletje omheen. Waar je een andere bite krijgt en het meer op een echte saucijs lijkt.

Vegaworsten met friet

Eindoordeel – Welke vegetarische worst is de beste?

Uit alle worsten van deze test, vind ik de Incredible Bratwurst van Garden Gourmet het lekkerst. Dit zou zeker mijn eerste keuze zijn bij een stamppot en bij een gerecht met een iets meer Mediterraans tintje zou ik voor Incredible Chorizo kiezen. De nasmaak van de Beyond Sausage (ik kan m helaas niet goed beschrijven) stond mij toch teveel tegen.

De Bratwurst van de Vegetarische Slager is ook lekker, maar het lijkt niet echt op een saucijsje. Ik zou deze dus niet zo snel kiezen bij een stamppot of een bordje rode kool. Maar ik vind deze worsten wel heel geschikt voor een vegetarisch broodje braadworst.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie