Moving Mountains Sausages Review

Moving Mountains Sausages

Het merk Moving Mountains ligt sinds kort bij Jumbo in de schappen met twee luxe vleesvervangers: Moving Mountains Burgers en Moving Mountains sausages. De burgers heb ik eerder deze maand al uitgeprobeerd, dus nu is het tijd voor de worstjes. In dit artikel lees je mijn review over de Moving Mountains Sausages.

Moving Mountains Sausages – Verpakking en uiterlijk

De verpakking heeft een kartonnen bodem met plastic eroverheen. In dit plastic zijn de worstjes vacuüm verpakt. Het plastic en karton zijn gemakkelijk van elkaar te scheiden, wat fijn is, want dan is de verpakking ook beter te recyclen.

Waar ik minder over te spreken ben is dat ze de worstjes groter laten lijken dan ze zijn. Als je de verpakking ziet, zou je denken dat de worstjes net zo lang zijn als de verpakking, maar als je de wikkel eraf haalt, zit daar alleen lucht onder. De worstjes zijn dus veel kleiner dan gedacht en het is ook nog eens zonde van het verpakkingsmateriaal.

Moving Mountains Sausages - Deceptie

De worstjes zelf zien er echt uit als saucijsjes. Ze lijken meer op echt vlees dan bijvoorbeeld de Bratwurst van De Vegetarische Slager.

Geur

De geur van de worstjes doet me ook denken aan de geur van verse worst of saucijsjes van de slager. Ook tijdens het grillen ruikt het echt naar vlees. Je zou bijna gaan twijfelen of het ook niet stiekem vlees is.

Smaak en mondgevoel

Het vel dat om de worstjes zit geeft het echt een beetje een knapperig gevoel, net zoals de darm die om saucijsjes zit. Dat is dus heel knap gedaan. De structuur is door de stukken oesterzwam die erin zitten ook wat grover dan bijvoorbeeld vegetarische worstjes die ik kan van De Vegetarische Slager of het huismerk van Jumbo. De smaak is verder helemaal prima. Dus als een goede vegetarische / vegan vervanger voor saucijsjes zou ik de Moving Mountains sausages zeker aanraden.

Moving Mountains Sausages met groente

Eindoordeel Moving Mountains Sausages –

Al met al zijn de Moving Mountains Sausages een heel geslaagd alternatief voor echte worstjes. De smaak is goed en knapperig. Ik zou ze ook zeker graag nog eens op de bbq willen uitproberen van de zomer. Net als de burgers, zit helaas ook in de worstjes van Moving Mountains wel echt teveel verzadigd vet. Dus ik zou ze zeker niet te vaak eten. Maar om af en toe een keer mee te zondigen, moet het kunnen.

Moving Mountains Sausages Ingrediënten en Voedingswaarde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.