Moving Mountains Burger – Review

Moving Mountains Burger

We waren al verwend met luxe vegaburgers, zoals die van Beyond Meat en The Incredible Burger van Garden Gourmet. Sinds kort is hier nog een nieuwe concurrent bijgekomen, The Moving Mountains Burger. Deze is verkrijgbaar bij de grotere Jumbo filialen. Natuurlijk wilde ik deze burger heel graag een keer uitproberen. Dat is gelukt en daarom vandaag mijn review van deze burger.

Wil je ook weten wat ik van de Beyond Meat Burger en The Incredible burger vond? Lees dan hier mijn vega burger test, waarin ik ze allebei behandel.

Wat is de Moving Mountains Burger?

Laten we beginnen met een kort stukje uitleg over The Moving Mountains Burger. Deze burger is door het Britse bedrijf Moving Mountains ontwikkeld samen met Jan van Zandbergen, één van de grootste vleesbedrijven in Europa. Ook zij zagen dus de kansen in de vegetarische markt.

Moving Mountains Burger

Verpakking en uiterlijk

De verpakking van The Moving Mountains Burger valt zeker op in het vegaschap. Het is namelijk het enige product dat vacuüm verpakt is. Net als bij de Incredible Burger staat er een grote afbeelding van een broodje burger op de verpakking. Dit geeft de verpakking een wat leuker uiterlijk dan bijvoorbeeld het strakke van Beyond Meat.

De burgers kosten per schaal € 4,99. Dit is iets goedkoper van die van Beyond Meat en iets duurder dan de Incredible Burger. Qua gewicht krijg je bij alledrie ongeveer evenveel burger.

Wat verder in de structuur van de burger meteen opvalt is dat er wat donderde stukken door de burger heen zitten. Dit zijn stukken oesterzwam. Hierdoor zie je al meteen dat de structuur wat grover is dan bij de andere twee burgers.

Geur

Qua geur lijkt de burger heel erg op die van Beyond Meat. Tijdens bakken moest ik meteen weer aan de Mc Vegan denken die we in Düsseldorf aten. Die is gemaakt met The Beyond Meat burger. The Moving Mountains burger ruikt wel wat minder zoet, maar dat is eigenlijk alleen maar prima.

Moving Mountains Burger bakken

Smaak en mondgevoel

Zodra je burger in je mond stopt is de smaak ook nog vrijwel gelijk aan The Beyond Meat burger, maar zodra je kauwt voel je dat de structuur van The Moving Mountains burger veel steviger en stewy is. Deze lijkt wat mij betreft van alledrie de burgers qua structuur en smaakbeleving het meeste op een vleesburger.

Van alledrie de burgers heb ik bij deze burger ook het meeste het gevoel vol te zitten. Iets te vol zelfs naar mijn zin. Ik denk dat als je een broodje hamburger maakt met deze burger dat je er echt geen frietjes meer bij wilt. Deze burger vult van zichzelf goed genoeg.

Moving Mountains Burger Voedingswaarde

Moving Mountains Burger – Eindoordeel

Al met al vind ik het echt een heerlijke burger. Qua smaak en structuur is dit mijn favoriet. Maar ik ben de laatste tijd ook wat bewuster bezig met de gezond en voedingswaarde van de vleesvervangers die ik eet. Daarom ben ik toch sceptisch over The Moving Mountains Burger. De burger bevat namelijk veel verzadigd vet. Belachelijk veel zelfs, maar liefst 15,7 gram op 100 gram. De andere twee burgers zitten rond de 4 gram verzadigd vet. Hierdoor zou ik uiteindelijk dan toch liever iets meer betalen en voor The Beyond Meat burger kiezen.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie