Vega burger test: Beyond burger vs. Incredible burger

Beyond burger vs. Incredible Burger

Bijna tegelijkertijd kwamen er in Nederland twee nieuwe vegaburgers op de markt, die als we het mogen geloven niet van echte vlees hamburgers te onderscheiden zijn. Namelijk de Beyond Burger van het merk Beyond Meat en The Incredible Burger van Garden Gourmet (Nestlé). Lijken ze echt op the real deal? En welke van de twee is nu het beste? Ik zocht het voor je uit.

Jordan en ik testen deze week allebei de burgers tegelijk. In deze vegaburger test lees je wat we van de burgers vonden en welke onze voorkeur heeft: de Incredible burger of the Beyond Burger.

Beyond burger vs. Incredible burger – Verpakking en uiterlijk

Wat meteen opvalt is natuurlijk het verschil in verpakking. De Beyond burgers zitten in een zwart doosje en het omhulsel oogt meteen duurder en exclusiever dan die van Incredible burgers. Die hebben immers de herkenbare groene verpakking die alle producten van Garden Gourmet hebben. Wat mij wel meer aanspreekt is dat er een plaatje van een doorgesneden hamburger op staat en de verpakking er veel vrolijker uitziet.

Beyond burger vs. Incredible Burger

Het prijsverschil dat de verpakkingen doen vermoeden klopt ook wel. De Beyond burgers kosten namelijk €5,99 per twee stuks en de Incredible Burgers koop je voor €3,59 per twee. Qua gewicht zijn ze vrijwel gelijk.

Verder zien de burgers voor ze gebakken zijn er vrijwel hetzelfde uit. Ze hebben allebei een roze, vlezige structuur, zoals ik die eerder nog nooit gezien heb bij vegaburgers.

Ook liggen de Beyond burgers in een eigen papiertje in de verpakking, wat erg fijn als je ze in de pan of op de bbq wilt leggen. Je hoeft alleen maar het papiertje aan te raken en niet de burger zelf.

Beyond Burger versus Incredible Burger

Beyond burger vs. Incredible burger – Geur

Ik zou natuurlijk geen ‘Keukenneusje’ zijn als ik geen aandacht schonk aan de geur van beide burgers. Die van de Beyond Burger is erg zoet en een beetje fruitig als hij uit de verpakking komt. Hierdoor was ik wel een beetje sceptisch over hoe de smaak zou zijn.

De Incredible Burgers hebben een meer vleesachtige geur met een mengeling van een rokerig aroma en de geur van uien.

Beyond burger vs. Incredible burger – Smaak en mondgevoel

Nu komt het belangrijkste: hoe smaken beiden burgers en lijkt het echt op vlees? Tijdens het eten veranderden Jordan en ik overigens allebei van mening. We dachten eerst dat we de Incredible burger het lekkerste vonden. Die heeft een wat sterkere smaak door het rookaroma dat erin zit. Maar gaandeweg we er meer van aten vonden we toch de Beyond Burger lekkerder. Die is wat minder uitgesproken qua smaak, maar dat is eigenlijk ook wel prettig. De smaak van Incredible burger zit namelijk vooral heel aanwezig in de eerste hap, na een paar keer kauwen is dat weg.

De Beyond Burger zou volgens ons ook beter werken op een broodje hamburger met allerlei andere ingrediënten, omdat de smaak niet te overheersend is.

Qua structuur lijken allebei de burgers wel op een vleesburger en is er niet veel verschil.

Incredible Burger en Beyond Burger

Beyond burger vs. Incredible burger – De uitslag

De Incredible burger scoorde vooral bij mij pluspunten met de verpakking en de geur. Qua uiterlijk van de burger en structuur zijn allebei de burgers zeer aan elkaar gewaagd en is er weinig verschil. Het zijn allebei echt goede vegaburgers. Maar uiteindelijk wint voor ons toch, met een kleine voorsprong, de Beyond Burger het op de smaak.

N.B . Vervolg op deze test

We hebben de burgers bereid op de elektrische grill, dus ze zijn wat krokanter geworden dan aanbevolen, maar we denken dat het nog steeds een prima test is. En natuurlijk gaan we beide vegaburgers ook nog een keer testen op de bbq, zoals ze bedoeld zijn volgens de verpakking. Dus deze review krijgt nog een vervolg…

Tip! Sinds december 2019 is er een nieuwe, luxe vegaburger te koop bij Jumbo: The Moving Mountains Burger. Lees hier mijn review.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.