Keukenneusjes eetoverzicht #20– 2019

Header eetoverzicht week 20 -2019

Wat gaat de tijd toch snel! Het is alweer week 20 van 2019. En toch heb ik nog helemaal niet het gevoel dat we al zover in het jaar zitten. Qua eten was het overigens een mooie, diverse week met veel lekkers, waarin we ook weer een aantal nieuwe producten hebben uitgeprobeerd.

Het begon zaterdag bij de lunch met de vegetarische Knaks van Unox. Ja, we hadden weer eens broodjes Knaks:-). Zelfs met de echte Broodje Unox Saus. De vegetarische Knaks ruiken en smaken echt naar knakworstjes. Prima alternatief dus.

Vegetarische Knaks en vegan pizza

Pizza en babi pangang

En ‘s-avonds aten we pizza met vrienden. Ik koos voor de nieuwste vegan pizza van Domino’s met gegrilde groente. Die beveel de vorige keer erg goed. En nu dus weer. De vegan mozzarella die erop zit is ook echt lekker.

Op zondagavond stond ik eindelijk weer eens keer wat uitgebreider in de keuken. Ik maakte vegetarische babi pangang van seitan. Eén van Jordan zijn lievelingsgerechten en ik vind m zelf ook heel lekker. Voor erbij had ik rijst en een beetje spinazie dat ik nog over had van gerecht eerder in de week.

Vegetarische babi pangang van seitan

Sushi en Mexicaans

Voor de verandering gingen we een keer op maandagavond naar de bioscoop. Omdat de film pas laat begon, besloten we vooraf sushi te eten bij Kyoto. Ze hebben daar namelijk de lekkerste sushi van Eindhoven. En hun veggie mix is echt mijn favoriet. Jammie!

Vegetarische sushi en Mexicaans eten

Op dinsdagavond kookte ik gewoon weer zelf en maakte ik wraps met Mexicaanse wokgroente en avocado. Ik had ook nog wat seitan die over was van de babi pangang erdoorheen gedaan.

Vegaburger smaaktest

Er is in Nederland nu echt een concurrentiestrijd gaande om de lekkerste vegaburger. Met twee burgers die nieuwe op de markt zijn en claimen niet van echt te onderscheiden te zijn: de Incredible Burger van Nestlé (Garden Gourmet) en de Beyond Burger van het merk Beyond Meat. Op woensdagavond onderwierpen wij ze allebei aan een smaaktest. Hier lees je mijn review: Beyond Burger vs. Incredible Burger.

Beyond burger vs. Incredible Burger

Bloemkool Madras en risotto

Op donderdagavond maakte ik een weer gerecht voor mijn serie van vegetarische wereldgerechten: Indiase ‘Kip’ Madras met bloemkool in plaats van kip en natuurlijk zonder pakjes en zakjes. Het recept lees je binnenkort op dit blog.

Vegetarische 'kip madras en risotto

Omdat Jordan vrijdagavond met een vriend naar de bioscoop ging en dus op tijd weg moest, at hij opgewarmde vegan lasagne die we nog in de vriezer hadden. Ik maakte voor mezelf weer eens keertje risotto, want dat lust Jordan toch niet en ik vind het echt heel lekker :-).

Na het eten heb ik een eerste poging gewaagd om vegan tiramisu te maken. Meer daarover en het resultaat daarvan zie je natuurlijk in het volgende weekoverzicht.

Nog een fijne zondag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.