Keukenneusje’s eetoverzicht #2– 2020

Header weekovericht 2 - 2020

Nu de feestdagen achter de rug zijn, was het eindelijk weer een beetje een normale week. En dat is eigenlijk ook weer heel fijn. Ook voor mijn eetpatroon. Dat is weer een stuk rustiger en gezonder geweest deze week. Daar ben ik dus ook heel blij mee.

Weekend met Oosterse gerechten

In het weekend hadden onze maaltijden een Oosters tintje. Zaterdag aten we met vrienden Japanse ramen bij Takumi in Eindhoven. Ik ben echt zo blij dat we eindelijk echt een typisch Japans ramen restaurant hebben in de stad. En ze hebben ook nog eens verschillende vegetarische keuzes. Dit is al de tweede keer dat we er waren en ook nu was het weer erg lekker.

Ramen bij Takumi Eindhoven

Op zondagavond aten we zelfgemaakte vegan babi pangang. Dit blijft toch wel echt één van onze favorieten.

Doordeweeks improviseren

Zoals jullie de afgelopen tijd misschien wel hebben gemerkt, improviseer ik doordeweeks meestal gewoon wat maaltijden bij elkaar van alles wat we in huis hebben. Ik vind dit erg leuk om te doen. Dus ook deze week waren het weer vooral improvisatie maaltijden. Dat klinkt trouwens misschien niet zo heel lekker, maar ik ben bijna altijd heel blij verrast met het resultaat.

Op maandagavond maakte ik een pasta met een saus van courgette, olijven en rijstroom. Ik had er vegetarische balletjes bij.

Pasta met courgette en olijven

We hebben op dinsdagavond wel een keer gezondigd met frietjes van de friettent, maar daar had ik gewoon heel erg zin nadat ze een paar weken dicht waren geweest.

Het improviseren ging op woensdagavond weer gewoon verder. Toen maakte ik zilvervliesrijst met broccoli, lente-uitjes en vegetarische gegrilde stukjes. Verder had ik er de babi pangang saus door gedaan die we nog over hadden. Dit was echt een heel erg lekkere combinatie.

Header weekovericht 2 - 2020

Vorige week probeerde ik de burgers van het merk Moving Mountains uit. Deze week gingen we voor de vegetarische worstjes. Voor erbij maakte ik een groenteschotel met spruitjes, zoete aardappel en rode ui uit de oven. Dit was ook weer smullen. Van de worstjes volgt binnenkort een review.

Pannenkoeken

We sloten de week af met vegan pannenkoeken. Ik maakte ze deze keer helemaal zelf, dus zonder pannenkoekenmix. Hiervoor gebruikte ik bloem, bakpoeder en amandelmelk. De pannenkoeken waren echt heel lekker. Voor erop had ik gebakken appeltjes en peer.

Vegan pannenkoeken

Nog een fijne zondag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.