Keukenneusje’s eetoverzicht #3– 2020

Bonenschotel met tempeh en aubergine met Japanse curry

Deze week heb ik lekker veel geïmproviseerd met nieuwe en soms zelf verzonnen combinaties. Verder heb ik wat nieuwe dingen uitgeprobeerd, wat ik altijd leuk vind. Kortom qua kokkerellen was het een topweek!

Vegan latte maken

Als eerst wil ik met jullie even een nieuwe aanwinst delen waar ik superblij mee ben. Ik heb een melkopschuimer gekocht van Philips Senseo en die doet het dus echt fantastisch met sojamelk en amandelmelk. Nu kan ik dus lekker snel en makkelijk genieten van vegan lattes. Echt een aanrader!

Afrikaans potje en linzenburgers

Maar dit overzicht is natuurlijk vooral bedoeld om het avondeten van de afgelopen dagen te behandelen. We begonnen deze eetweek op zaterdagavond met een Afrikaans groentestoofpotje. Op de kalender die ik voor 2020 staat elke maand een gerecht uit een ander land in de wereld. Deze maand was het land Botswana. Ik heb het recept wel een beetje aangepast, omdat ze niet alle ingrediënten hadden bij de supermarkt, maar dat maakte het zeker niet minder lekker.

Afrikaans stoofpotje en wortel-linzen-burgers

Op zondagavond probeerde ik ook iets nieuws uit. Ik maakte vegan burgers met linzen en wortel. Ze waren heel lekker, maar de structuur was een beetje te slap naar mijn zin. Hier wil ik dus nog wat mee experimenteren. Voor erbij had ik frietjes van zoete aardappel en pastinaak.

Weer lekker improviseren

En zoals jullie inmiddels gewend zijn begint doordeweeks het improviseren. Op maandag maakte ik meergranenrijst met gemarineerde tempeh en een tomatensausje met bonen. Lekker en heel erg vullend.

Bonenschotel met tempeh en aubergine met Japanse curry

Op dinsdagavond kwam weer een keertje de gegrilde aubergine met miso voorbij. Voor erbij maakte ik Japanse curry met rijst. Door de curry zaten aardappelen en gekleurde wortels.

Omdat we woensdagavond naar de bioscoop gingen en de film vroeg draaiden aten we vooraf even snel een frietje in Eindhoven bij Dik&Lang.

Eetoverzicht week 3 -2020

En natuurlijk improviseerde ik op donderdag vrolijk verder. Toen aten we zoete aardappel met wortels en kikkererwten uit de oven met vegetarische Javaanse schijven erbij.

We sloten deze eetweek op vrijdagavond af met een diner buiten de deur. We gingen weer eens bij Gezana in Eindhoven eten. Lang geleden alweer dat we daar zijn geweest. En natuurlijk was het weer super lekker.

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie