Review Snoep Box Japan Crate – Deel 2

Het blijft een feest om steeds weer nieuwe Japanse snoepjes en chips uit te proberen. Sinds een maand hebben we een abonnement op de snoepboxen van Japan Crate en TokyoTreat. Van allebei hebben we in de maart de eerste ontvangen. Vorige week las je al het eerste deel van mijn review van de Japan Crate box. Nu volgt dus deel 2. In deze ronde zit vooral veel hartige snacks.

Umakamon Mayonaise Chips

Chips met mayonaise smaak, klinkt niet heel aantrekkelijk. Mijn vriend dacht daarom al meteen dat het meeste vieze ding zou zijn in dit pakket. Gelukkig viel het mee. Het is nog steeds niet zijn favoriet, maar niet zo vies als hij dacht. Ik vond het zelfs best lekker. De structuur van de chips lijkt op Cheetos chips en de smaak is een beetje zoeter dan je van mayonaise zou verwachten.

Umaibo Shrimp Mayonaise

Umaibo zijn maïs snack staafjes die je in Japan in heel veel verschillende smaken kunt kopen. Het is één van de goedkoopste dingen in de supermarkt, want één Umaibo staafje kost ongeveer 10 eurocent. De smaak die in deze box zit is garnalenmayonaise. Het smaakt een beetje naar cocktailsaus. Het is vooral het poeder dat op de buitenkant zit daar hier naar smaakt. Naar twee keer kauwen smaakt het dus eigenlijk nergens meer naar. Meer mag je denk ook niet verwachten van een snack van 10 cent.

Japans #1 longest chocolate

Deze snack lijkt qua structuur een beetje op de Umaibo staafjes, maar dan met chocolade op de buitenkant. Deze chocolade is lekker zoet, maar verder is het niet heel bijzonder.

Cheetos Kyusu Soy Sauce

Dit is echt iets wat ik zelf gekocht zou kunnen hebben in Japan. Lays heeft van haar chips namelijk ook altijd een aantal smaakvariant die ze specifiek voor één of enkele landen maken en die wil ik natuurlijk altijd uitproberen als ik op vakantie ben. Deze Cheetos zijn welk anders van structuur dan wat wij gewend zijn. Het zijn geen brossig chips, maar wat hardere dunne stokjes. De smaak is van een zoete sojasaus die gemaakt wordt op het Japanse eiland Kyusu. Ik vond deze chipjes erg lekker, maar niet op een manier dat ik de hele zak wil leeg eten. Naar twee of drie handjes heb je er wel weer genoeg van.

Nog twee snoepjes

In de Japan crate box zaten ook nog twee snoepjes die ik hier niet meer uitgebreid behandel, omdat ze ook al in Tokyotreat box zaten die ik eerder op dit blog heb behandeld. Dit zijn de Diamond Ring Pop en de Pai No Mi (bladerdeegkussentjes met groene thee smaak). In dit blogartikel lees je wat ik van deze snoepjes vond.

Verder zat in allebei de boxen een zakje met spullen om zelf snoepjes te maken. Deze review ik samen, met een DIY-kit voor Japanse snoepjes die ik bij Jamin kocht in mijn volgende blogpost over Japans snoep.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie