Innsbruck, Oostenrijk – Bezienswaardigheden en tips

Gouden dak, Innsbruck

Tijdens onze wintersportvakantie in Oostenrijk hadden we één dag dat het de hele dag regende. Skiën was er toen dus niet bij en daarom gingen we een dagje naar Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Het is een populaire stad om te winkelen, maar er zijn ook interessante bezienswaardigheden en je kunt er lekker eten. Ik vond het een erg leuke dag in deze stad. In dit artikel lees je leuke tips voor bezienswaardigheden in Innsbruck.

Wat is er te doen in Innsbruck?

Innsbruck is populair als wintersportbestemming, maar ook als je niet van skiën of snowboarden houdt, is er genoeg te doen. De stad heeft behoorlijk wat middeleeuwse gebouwen, maar ook veel winkels en een dierentuin. Voor ieder wat wils.

Innsbruck bezienswaardigheden

Als je zoveel mogelijk van Innsbruck wilt zien, is de Maria-Theresien-Strasse een mooi vertrekpunt. Aan deze straat liggen enkele winkelcentra en hij loopt van de Triomfpoort aan de Zuidkant van de straat tot aan de Herzog-Friedrich-Strasse. En in die straat vind je weer het Gouden Dak, de bekendste bezienswaardigheid van Innsbruck.

Annazuil

AnnazuilWij startten onze wandeling door Innsbruck bij de Annazuil, ongeveer halverwege de Maria-Theresien-Strasse. Deze zuil is er in 1703 neergezet als herdenkingsteken voor de bevrijding van Tirol van de Beierse troepen.

Boekhandel Tyrolia

Van daaruit zijn we naar het Noorden gelopen, richting het Gouden Dak. Onderweg zijn we nog even bij de boekhandel Tyrolia in het Kaufhaus Tirol geweest, waar ik twee Oostenrijkse kookboeken heb gekocht. Als je het leuk vindt om boekhandels in het buitenland te bezoeken, is dit sowieso een aanrader. De boekhandel is erg groot en ze hebben ook verschillende boeken in het Engels.

Het Gouden Dak

Gouden dak, InnsbruckHelemaal aan de Noordkant, gaat de Maria-Theresien-Strasse over in de Herzog-Friedrich-Strasse. In die straat is het Gouden Dak te zien. Het gebouw waar dit dak onderdeel van uitmaakt is de Fürstenburg. Het dakje zelf is maar klein, maar omdat het één van de bekendste toeristische attracties van Innsbruck is, mag je het eigenlijk ook niet overslaan.

Dom van Innsbruck

Dom van InnsbruckAls je het gebouw met het Gouden Dak rechts passeert en de straat uitloopt, kom je bij de St. Jakobskathedraal, ook wel de Dom van Innsbruck genoemd. De binnenkant van de kathedraal schijnt erg indrukwekkend te zijn. Wij hebben het gebouw alleen van de buitenkant bezichtigd en dat was ook erg mooi.

Keizerlijke Hofburg

Keizerlijke hofburg, InnsbruckHier vlakbij is ook de Keizerlijke Hofburg te bezichtigen. De Hofburg is gebouwd in het jaar 1500 en is één van de belangrijkste historische gebouwen van Oostenrijk. Hier zijn tot het einde van de monarchie, in 1918, diverse keizerlijke huwelijken gehouden. De Reuzenzaal in de Hofburg werd traditioneel ook gebruikt om leden van de Keizerlijke familie op te baren na hun overlijden.

Tip! Lekker eten in Innsbruck

KnodelsHierna vonden we het tijd om wat te gaan eten. Het restaurant waar we uiteindelijk terecht kwamen heet AltstadtBeisl. Echt een aanrader! Vlakbij het Gouden Dak, is dit één van de restaurantjes onder het overkapte stuk van de straat. We zaten in een soort nisje, van waaruit je direct op het Gouden Dak kijkt en het eten was er ook nog heerlijk! We hebben knödels gegeten, een echte Tiroolse specialiteit. Mijn vriend had twee speckknödels en ik had één speck- en een käseknödel.

Na het eten hebben we nog een beetje gewinkeld en daarna moesten we alweer terug naar de auto, want het was tenslotte nog een uur en drie kwartier rijden terug naar ons hotel in Ehrwald.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie