Review Japans Sakura snoep

Sakura spekjes

Het voorjaar begint in Japan met de bloeiende kersenbloesems, ook wel Sakura genoemd. Japanners krijgen er vrij voor van werk en school en gaan massaal in parken de bloeiende bomen bewonderen. Er zijn in deze periode ook altijd veel snoeps en snacks in Japan die in het teken staan van Sakura. In de Tokyo Treat Box van maart zaten dan ook verschillende Sakura-items. Ik houd wel van deze lichte kers-achtige smaak. En het is allemaal roze, dus dat roept meteen het meisjesachtige in me op. Ik werd alleen bij het idee al blij. Helaas bleken er uiteindelijk maar twee echte sakura items in te zitten, veel minder dan in box die we vorig jaar in maart hadden. Maar ik zal ze hier toch even kort allebei behandelen.

Sakura Marshmallows

Ik ben normaal niet zo’n fan van spekjes, maar deze ruiken wel heel lekker. Niet zoet of chemisch. Ze ook lekker zacht en hebben een lichte kersensmaak. Ik houd hier wel van. Je kunt de marshmallows ook in warme melk of chocomel doen of er mochi mee maken.

Sakura marshmallows

Sakura Shrimp Potato ring Party Pack

Dit zijn eigenlijk een soort Nibbit-ringetjes, maar dan voor hele kleine vingertjes haha. Bij mij passen ze in elk geval niet om de vingers en ik heb toch niet hele grote handen. De chips zelf smaken gewoon een beetje zoutig en naar garnaal (zoals bij kroepoek). De sakura proef ik er niet echt in terug, maar ze zijn wel lekker.

Sakura garnalen chips uit Japan

Pucho Gummy – Hope chan cherry

Niet echt een sakura snoepje, maar meer een echt kersensnoepje. Wel echt heel lekker, deze winegums met kersensmaak.

 

Coca Cola met perziksmaak

Behalve sakura snacks, zie je in Japan ook veel andere typische lente smaken voorbij komen, zoals perzik. Coca Cola heeft dit jaar speciaal voor de Japanse lente een cola met perzik-smaak uitgebracht. Het ruikt een beetje naar de bekende Coca Cola met vanille en het heeft een lichte perziksmaak op de achtergrond. Eigenlijk best wel lekker.

Coca Cola Peach

Meer Japans Sakura snoep

Wil je meer Japanse sakura snoep- en snackitems zien? Bezoek dan ook eens dit artikel over de Tokyo Treat Box van maart 2017: Japans snoep testen – Deel 1

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie