Review Almdudler – 4 smaken Almdudler limonade

Almdudler limonade

Almdudler is een drankje dat je vaak tegenkomt in Oostenrijk, bijvoorbeeld op wintersport. Het is een limonade met verschillende kruiden. Toen we in maart op wintersport waren in Oostenrijk, zagen we in de supermarkt dat Almdudler tegenwoordig ook met verschillende toegevoegde smaakjes te krijgen is, zoals munt en vlierbloesem. We namen dus wat kleine flesjes mee om thuis uit te proberen en natuurlijk voor een review op dit blog. We hadden in totaal vier smaken meegenomen: mint, vlierbessen, citroen en framboos. Hieronder lees je wat ik van al deze smaken vond en welke mijn favoriet is.

Almdudler limonade met mint smaak

De variant met mint hadden we ‘s-avonds in het hotel al een keer uitgeprobeerd. Ik vind deze echt heel lekker. Sowieso houd ik wel van frisdranken met mint en door het frisse van de mint, smaakt deze Almdudler minder zoet. Wat ik ook een pluspunt vind. De mintsmaak is overigens niet heel sterk, maar precies goed.

Almdudler met mint smaak

Almdudler G’spritzt met citroen

De Almdudler G’spritzt heeft meer koolzuur en dus meer prik. De citroen geeft ook iets fris aan de limonade. De smaak is een beetje 7-up-achtig. Het had van mij wel iets zuurder gemogen, zoals in Spa Citroen. Ik vind ‘m wel lekker, maar niet bijzonder. Deze Almdudler met citroen bevat overigens wel de minste calorieën van de vier.

Almdudler met framboos (Himbeere)

Dit is een roze drankje, wat al meteen verraad dat het heel zoet is. Het ruikt ook best wel zoet. Toch smaakt het minder zoet dan ik had verwacht. De frambozensmaak is heel lekker in combinatie met het kruidige van de Almdudler.

Almdudler met vlierbloesem (Holunder)

Deze Almdudler smaak is echt ideaal voor de lente. De geur is een beetje bloemig en de smaak is lichtzoetig, zoals vlierboesemlimonade hoort te smaken. Verder is het niet heel verrassend.

Almdudler Holunder

Conclusie: Welke Almdudler is mijn favoriet?

Al met al ben ik best enthousiast over deze Almdudler smaken. Ze zijn allemaal niet extreem zoet, wat ik een pluspunt vind bij frisdrank. De citroen en de vlierbloesem varianten vond ik alleen wat minder bijzonder. Dus die komen voor mij op de 3de en 4de plaats. De strijd om de eerste plaats gaat dan natuurlijk tussen de framboos- en de mintsmaak. De framboos smaak heeft mij het meest verrast. Echt heel lekker en niet te zoet. Dus ik ben hier echt heel blij mee. Toch is de Almdudler met mint mijn favoriet, omdat ik de smaak van mint gewoon heel lekker vind in frisdrank. Van de Almdudler limonade met mint hebben we dan ook nog vier grote flessen meegenomen voor thuis. Een lekker fris drankje dat zeker goed gaat smaken tijdens het (hopelijk) warme zomerweer de komende maanden.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie