Taipei top 10 bezienswaardigheden – Must see highlights

Uitzicht op Taipei 101 vanaf Elephant Mountain

Wij maakten de afgelopen weken een rondreis door Taiwan. De vakantie begon en eindigde in de hoofdstad, Taipei. In totaal verbleven we 6 dagen in Taipei. Genoeg tijd dus om alle must sees te bezoeken. In dit artikel lees je mijn top 10 van bezienswaardigheden in Taipei.

Top 10 bezienswaardigheden Taipei, Taiwan

1. Taipei 101

Het meest iconische gebouw van Taipei is toch wel de toren Taipei 101. Tot juli 2007 was dit het hoogste gebouw ter wereld. De toren is 508 meter hoog en is daarmee niet te missen in deze grote stad. Een ticket om naar boven te kunnen naar het indoor en outdoor observatie dek, kost 600 NTD, ongeveer 17 euro. Je hebt een mooi uitzicht over de stad, als het niet te mistig is. Bij de kassa staat aangegeven hoe het zich boven is, dus je kunt er gemakkelijk rekening mee houden voor je een kaartje koopt. Onderin Taipei 101 is een winkelcentrum met een food court. Er is helaas alleen weinig vegetarisch eten te krijgen.

Taipei 101

2. Elephant Mountain (Xiang Shan)

Voor het mooiste uitzicht op Taipei 101 en de stad, beklim je de Elephant Mountain. De hiking trail naar het uitzichtpunt op de berg begint op twee metrostations afstand van Taipei 101. Het is wel een flinke klim met steile trappen, dus neem water mee, zeker op warme dagen. Maar het uitzicht is het meer dan waard. De beste tijd om de Elephant Mountain te beklimmen is ‘s-ochtends heel vroeg zodat je de zonsopgang over de stad kunt bekijken. Of met zonsondergang, zoals wij hebben gedaan. Houd er wel rekening mee dat de zonsondergang op Elephant Mountain heel populair is, zeker in de weekenden. Wij zijn vrijdagavond gegaan en dat was nog prima te doen qua drukte.

Uitzicht op Taipei 101 vanaf Elephant Mountain

3. National Palace Museum

Het National Palace Museum ligt wat verder van het stadscentrum in Taipei, maar het is zeker een must see. Niet alleen is het gebouw erg indrukwekkend. Het museum bevat ook de grootste collectie voorwerpen en kunst uit de historie van China. Wij hadden een lokale reisgids die het één en ander vertelde bij de kunstwerken, maar als je dit niet hebt, raad ik je zeker een audio guide aan aangezien veel informatie bij de werken alleen in het Chinees is weergegeven of vrij summier is.

National Palace Museum, Taipei

4. Martyrs’ Shrine

Taipei heeft, net als de meeste steden in Taiwan, heel veel tempels. De Martyrs’ Shrine is één van de grootste en bekendste. De tempel is gebouwd als eerbetoon aan de gesneuvelde soldaten in de Chinese Civil War. Een bezoek aan de tempel is goed te combineren met een bezoek aan het National Palace Museum, omdat het allebei meer in het noorden van Taipei ligt. Je kunt bij de Martyrs’ Shrine elk uur ook een wisseling van de wacht ceremonie bekijken.

Martyrs' Shrine Taipei, Taiwan

5. Grand hotel, Taipei

Het Grand Hotel, is het grootste bouwwerk in Chinese stijl ter wereld. Het is een heel groot, rood gebouw en zeker een fotostop waard. Van binnen is het hotel ook erg indrukwekkend. Het was het eerste vijfsterrenhotel in Taiwan en is gebouwd in 1952 tot 1973 met als om internationale diplomatieke gasten te ontvangen. Het hotel ligt overigens vlakbij Martyrs’ Shrine, dus het is goed te combineren met het een bezoek aan de tempel en het National Palace Museum.

Grand Hotel Taipei, Taiwan

6. Taipei Dihua Street

Dihua street is een winkelstraat/markt in Oud-Chinese stijl. De straat bestaat al sinds 1850 en had toen al als voornaamste doel de handel in de Chinese medische kruiden, gedroogde producten en thee. Nog steeds is dit volop te krijgen in de deze straat.

Dihua Street, Taipei

 

7. Beitou Hot Springs

Als je, net zoals wij, ruim de tijd hebt in Taipei, kun je ook dingen bezoeken die wat verder buiten het centrum liggen. Ik raad je dan zeker de Beitou Hot Springs aan. Dit is een heel groot park met verschillende bezienswaardigheden. Zo is er de Beitou Library, een ontzettend gaaf gebouw en volledig ecologisch. Eén van de meeste bijzondere bibliotheken die ik ooit heb gezien. Een andere populaire attractie is de Thermal Valley. Dit is een heel groot meer met water van 80 tot 100 graden Celcius.

Thermal Valley, Beitou, Taipei

We hebben vanuit de Thermal Valley nog een flinke wandeling (voornamelijk berg op) gemaakt naar de Liuhuanggu Sulfur Valley. Dit is ongeveer een half uur wandelen, maar het is zeker de moeite waard en een stuk minder toeristisch dan de Thermal Valley.

8. Maokong Gondola Taipei

Voor nog meer mooie uitzichten over de stad is de Maokong Gondala zeer geschikt. Deze kabelbaan loopt vanaf de Taipei Zoo de berg op naar Maokong, een dorpje met theeplantages. Wij hadden op de reis omhoog een gondel met een glazen vloer, wat natuurlijk extra gaaf is voor de uitzichten en de foto’s. Omdat we al heel vroeg waren gegaan, zodat we de drukte voor waren, was er in Maokong nog niet heel veel te beleven en onze benen waren echt te moe (Taiwan is veel wandelen en klimmen, so be prepared! 🙂 ) voor alle hikes die je nog kan doen. We hebben dus alleen een ijsje gegeten boven en zijn toen weer terug naar beneden gegaan voor een bezoek aan de Taipei Zoo.

Maokong Gondola, Tapei

9. Longshan Temple

Naast de Martyrs’ Shrine, moet je zeker ook de Longshan Temple bezoeken in Taipei. Het is één van de grootste en oudste tempels in Taipei. Verder is de tempel echt heel mooi om te zien. Dat begint al met de mooie watervallen bij de ingang. Omdat er toen wij bij de tempel waren net een grote gebedsdienst gaande was, heb ik niet zoveel foto’s gemaakt van de tempel aan de binnenkant.

Longshan Tempel, Taipei

10. Chiang Kai Shek Memorial Hall en Liberty Square

Liberty Square is een heel groot plein met daaraan de National Concert Hall en het National Theatre van Taipei. Het plein wordt ook regelmatig gebruikt voor bijeenkomsten en demonstraties. Een ander belangrijk gebouw aan het Liberty Square is de Chiang Kai Shek Memorial Hall. Het is echt een reusachtig gebouw. Na het beklimmen van de 89 treden (net zoveel als de leeftijd van Chiang Kai Shek toen hij stierf) zie je een groot bronzen standbeeld van de voormalig President van Taiwan. Voor dit beeld vindt er elk uur een wisseling van de wacht plaats.

Chiang Kai Shek Memorial Hall, Taipei

Bonus – Things to do in Taipei

Naast deze bezienswaardigheden zijn er nog twee dingen die je zeker moet doen als je in Taipei bent: Een Night Market bezoeken en shoppen.

Night Markets Taipei

Er zijn in Taipei verschillende Night Markets vol met kramen met streetfood. Deze markets zijn echt een goede manier om kennis te maken met typisch Taiwanese gerechten. We zijn in Taipei bij de Shilin Night Market geweest. We hebben hier gefrituurde octopus, steamed buns met groente en takoyaki (gefrituurde deegballetjes met octopus) gegeten.

Shilin Night Market, Taipei

Shoppen in Taipei

Voor het shoppen in Taipei zijn de Taipei City Mall en de andere ondergrondse winkelcentra onder Taipei Main Station ideaal. De Taipei City Mall heeft het grootste aanbod, maar de winkels zijn elke dag wel pas vanaf 11 uur ‘s-ochtends open. Kom dus niet te vroeg!

Verder raad ik je voor souvenirs de National Cultural and Creative Gift Center aan. Dit is vlakbij Taipei Main Station en ze hebben van alles, van ambachtelijk gemaakte kunst, tot verschillende soorten thee en de meer goedkopere Taiwanese souvenirs. Wij hebben hier ook een groot deel van onze souvenirs gekocht.

VVG Something, Taipei

Ook zit in Taipei een klein boekwinkeltje genaamd VVG Something die door velen wordt beschouwd als één van de mooiste boekwinkels ter wereld. Die moest ik als boekenwurm natuurlijk wel even zien. En het is echt een mooie plek. Verwacht alleen geen uitgebreide boekencollectie, het is namelijk echt een klein winkeltje.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

One Reply to “Taipei top 10 bezienswaardigheden – Must see highlights”

  1. Een duidelijke informatie over Taipei!
    Nog versterkt door de bijhorende foto’s.
    Bedankt voor het delen.
    Met vriendelijke groet,
    Maya

Geef een reactie