Reisverslag Londen – Dag 3 – Historische bezienswaardigheden en superhelden

Westminster Abbey, Londen

Ontbijt Pret--MangerWe hebben ontdekt dat er om de hoek van ons hotel een Pret-A-Manger zit. Dit is koffiebar, ontbijt- en lunchrestaurant in één. En ze hebben er heel veel keuze. Ook gezonde alternatieven, zoals porridge (pap), yoghurt en fruit. O ja, en van alle melkproducten, hebben ze ook varianten met kokosmelk. Dit is dus onze ontbijtstek geworden voor de rest van de vakantie.

Van Trafalqar square naar West Minster Abbey

Na het ontbijt zijn we via Trafalgar Square naar Westminster Abbey gelopen. Het plein was nu bijna uitgestorven rustig, waardoor we betere foto’s konden maken dan twee dagen eerder.

Trafalgar Square, Londen

Onderweg kwamen ook nog langs Downing Street 10, de ambtswoning van de premier. De straat is afgesloten met een hek, waardoor niet veel te zien valt, laat staan dat je er foto’s kunt maken.

Jewel Tower, Londen

Omdat we nog even moesten wachten voor de Westminster Abbey open ging, zijn we nog even wat rondgelopen in de buurt. We hebben de Jewel Tower, the Houses of Parliament en de Big Ben bekeken. Daarna was het tijd om aan te sluiten in de rij voor de Westminster Abbey. Gelukkig waren we er vroeg,dus de rij viel mee.

Big Ben, Londen Houses of Parliament, Londen

We hadden een audiotour die ons begeleiden door de Abbey. Dit is heel fijn, omdat je dan meteen wat extra informatie krijgt of wat je er allemaal ziet. Het is een zeer indrukwekkende kathedraal. Ik vond het extra mooi, omdat ik vlak voor we naar Londen gingen nog The Crown heb gekeken op Netflix, waarin je onder andere ziet dat Koning Elizabeth II gekroond wordt in de Westminster Abbey.

Westminster Abbey, Londen

Churchill War Rooms

Churcill War RoomsNa het bezoek aan de Abbey, zijn we naar de Churchill War Rooms gegaan. Dit zijn de ondergrondse ruimtes waarin toenmalig premier Winston Churchill het oorlogskabinet in de Tweede Wereldoorlog aanvoerde. Er is ook een tentoonstelling te zien over het leven van Winston Churchill.

Naar de Bioscoop

Vanuit de Churchill War Rooms zijn we richting de BFI IMAX Bioscoop gelopen. Onderweg hebben we nog een sandwich gehaald bij een M&S Supermarkt als snelle lunch, want we moesten natuurlijk op tijd zijn voor de film. We zijn naar Guardians of the Galaxy II geweest. Een superheldenfilm met ontzettend veel humor en zelfs een klein beetje ontroerend. Natuurlijk was het mijn vriend zijn keuze om naar deze film te gaan, maar ik vond ‘m ook echt leuk.

Guardians of The Galaxy II, Bioscoop Londen

Burgers for diner!

Toen we uit de bioscoop kwamen, was het nog een beetje vroeg voor avondeten. We zijn eerst nog even door Chinatown gelopen. Maar we uiteindelijk niet Chinees gegeten. Ik had zin in een burger en zo kwamen we uiteindelijk uit bij het Rainforest Café. De burgers en frietjes waren zeer geslaagd.

Burger Rainforest Café

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie