Reisverslag Londen – Dag 4 – Weer een volle dag in Londen en superlekker eten

Tower Bridge, Londen

Aangezien het ontbijt bij Pret-A-Manger ons zo goed beviel gisteren, hebben we daar vanochtend weer gegeten. We waren vandaag wel een beetje vroeger dan anders, omdat we naar de Tower of Londen wilde gaan en ik had gelezen dat je het best er vroeg kan zijn, zodat je de drukte voor blijft.

The Tower of London

De Tower of Londen is terecht één van de populairste bezienswaardigheden in Londen. Ik vond het een erg gaaf complex. Als je er rondloopt bevind je je echt een beetje in middeleeuwse sferen. Wij hadden het geluk dat het nog niet zo druk was. Als het helemaal volloopt met toeristen, is de sfeer denk ik wel een beetje anders.

 Tower of Londen White Tower, Tower of Londen

Natuurlijk hebben we ook de tentoonstelling van de kroonjuwelen en het wapentuig in de whitechapel bekeken.

Tower Bridge

Bij de Tower ligt ook de Tower Bridge. Hier hebben we een tentoonstelling bekeken over de bouw van de brug en de machines die ervoor zorgen dat de brug open en dicht kan. Om de tentoonstelling te bezoeken ga je in de Noordelijke toren met een lift omhoog. Je loopt dus over het bovenste gedeelte van de brug naar de Zuidkant. Andersom kan overigens ook.

Tower Bridge, Londen

Glazen vloer Tower BridgeBij het lopen naar de overkant, was een stuk van de brug van glas, waardoor je recht naar beneden kijkt. Best grappig. Mijn vriend vond dit met zijn hoogtevrees iets minder leuk, maar hij was wel nieuwsgierig genoeg om toch even op het glazen gedeelte te gaan staan.

Fish and Chips op Boroughs Market

Aan de overkant van de Theems zijn we naar de Boroughs Market gelopen. Dit is een hele grote foodmarkt. Verwacht hier echter niet allemaal kleine hapjes. Alles wat je kunt bestellen qua eten is zeker voor de lunch echt wel een complete maaltijd. Wij hebben fish and chips gegeten bij de kraam van Fish!. Hun restaurant zit ook op de markt, maar als je daar gaat eten, betaal je bijna 10 pond meer. Dus de keuze om het gewoon bij hun kraam te halen was snel gemaakt.

Fish and Chips, Borough's Market, Londen

Shakespeare’s Globe

Shakespeare's GlobeNa de lunch gingen we naar de Shakespeare’s Globe. Dit theatergebouw is een reconstructie van de Globe Theater dat geassocieerd wordt met Shakespeare en zijn theatergezelschap. Het gebouw ziet er minder statig uit dan we hadden verwacht. We hebben alleen wat foto’s genomen van het gebouw, maar zijn verder niet binnen geweest.

St. Paul’s Cathedral

Onze volgende fotostop was de St. Paul’s Cathedral. Hiervoor zijn we over de Millenium Bridge weer naar de noordkant van de Theems gelopen. De enorme koepel bovenop de kerk zie je al van ver boven de gebouwen in de omgeving uit torenen.

St. Paul's Cathedral

The Monument

Daarna gingen we naar The Monument. Deze is een 61 meter hoge pilaar ter nagedachtenis aan de Grote Brand van Londen in 1666. Je kunt hier naar binnen om de toren te beklimmen, maar dat hebben wij niet gedaan, omdat we een behoorlijk vol programma hadden die dag.

The Monument, Londen Leadenhall Market, Londen

Leadenhall Market

Vlakbij The Monument is de Leadenhall Market. Dit is een overdekt marktgebouw uit de 14e eeuw, met erg mooie en chique straatjes. Deze markt is ook gebruikt om een aantal scènes te filmen voor de film Harry Potter and the Philosopher’s Stone.

HMS Belfast

Na een korte koffiepauze zijn we naar de HMS Belfast gegaan. Dit is een voormalig oorlogsschip van de Royal Navy dat tegenwoordig in de Theems ligt en te bezichtigen is voor publiek. Het schip heeft onder meer dienst gedaan tijdens D-Day in de Tweede Wereldoorlog.

HMS Belfast HMS Belfast, Londen

Indiaas eten op Bricklane

Na het bezoek aan de HMS Belfast zijn we met de metro richting Brick Lane gereisd. In deze wijk zitten namelijk heel veel Indiase en Bengaalse restaurants. Omdat ik dol ben op Indiaas eten en je in Engeland zoveel Indiase restaurants hebt, was dat het enige waarvan we vooraf al hadden bepaald dat we daar sowieso een keer zouden gaan eten.

Indiaas Brick Lane, Londen

Brick Lane is zeker the place to be als je lekker Indiaas wilt eten in Londen, maar je moet er wel een beetje tegen kunnen dat bij elk restaurant een mannetje staat die je met mooie woorden en aanbiedingen naar binnen probeert te lokken. Wij hebben uiteindelijk gekozen voor The Monsoon. Erg lekker eten en niet duur.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie