Reisverslag Japan – Dag 10 en 11 – Kyoto

Daigo Ji Kyoto

Kyoto was de tweede grote stad waar we tijdens onze rondreis door Japan in verbleven. En ik moet eerlijk zeggen dat ik het na de kleinere plaatjes Yudanaka en Magome ook wel weer fijn vond om in een grote stad te zijn. In Kyoto zijn we in totaal 4 dagen verbleven. Omdat er heel veel over Kyoto te vertellen is, zal ik dit spreiden over twee blogposts.

Reisverslag Japan – Dag 10 – De eerste dag in Kyoto

Op de eerste dag in Kyoto zijn we ‘s-ochtends eerst naar de Fushimi Inari Shrine geweest. Dit is een tempel die bekend staat om het lange pad met duizenden rode tori’s. Het is erg indrukwekkend om de berg op te lopen door al deze tori’s.

Fushimi Inari Shrine, Kyoto

Daigo Ji

Daarna zijn we naar de Daigo Ji geweest, een andere grote tempel. Dit is eigenlijk een park met veel verschillende heilige gebouwen, zoals een pagode. Op het terrein leven nog steeds monniken die het park onderhouden.

Daigo Ji Kyoto

Kyoto Tower

Op de terug naar het centrum van Kyoto zijn we bij het centraal station nog even naar buiten gegaan om de Kyoto Tower te fotograferen.

Nishiki Food Market

‘s-Avonds zijn we naar de Nishiki food market gegaan, maar het bleek toch dat je hier eigenlijk beter ‘s-middags naartoe kunt gaan, omdat in de avond al veel tentjes dicht zijn. We hebben toen toch nog maar een restaurant opgezocht om genoeg eten binnen te krijgen voor het avondeten.

NIshiki Food Market

Reisverslag Japan – Dag 11 – Bamboo forest

Op de tweede volle dag in Kyoto zijn we naar een compleet andere hoek van de stad gegaan. Namelijk naar het bamboebos in het stadsdeel Arashiyama. Het is eigenlijk een lang pad door een bos met bamboe waarbij de bamboe zo dicht op elkaar staat dat het een heel bijzondere sfeer geeft.

Bamboo Forest Kyoto

Streetfood eten in Kyoto

Na het bamboebos zijn we opnieuw naar de Nishiki food market geweest en nu waren er wel meer tentjes open. We hebben dus verschillende bijzondere en lekkere soorten streetfood uitgeprobeerd.

Street food Kyoto

Nijo Castle

We zijn vervolgens naar het Nijo Castle geweest. Helaas was een de hoofdingang in verbouwing waardoor we daar geen mooie foto van hebben kunnen maken.

Nijo Castle, Kyoto

Udon noedels

‘S-avonds hebben we bij een Udon noedels restaurant gegeten. Dit was erg lekker.

Udon Noodles Kyoto

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

2 Replies to “Reisverslag Japan – Dag 10 en 11 – Kyoto”

 1. dank voor mooie verslag.
  ik ga eind april naar Japan , doe ook Kyoto aan.
  heb je een leuke overnachtingsplek ?
  en … kun je in Japan makkelijk geld pinnen met nederlandse bankpas ?

  ik hoor graag, dank,
  walter

  1. Hallo Walter,

   Leuk dat je naar Japan gaat. Kyoto is echt een leuke bestemming. Wij verbleven in Hotel Gimmond, vlakbij het centrum en vanuit daar kun je met de metro gemakkelijk de belangrijkste high lights in de stad bereiken. Van vrienden weet ik dat Kyoto ook over verschillende traditionele Ryokans beschikt. Dat is natuurlijk ook een leuke ervaring.

   Wat betreft pinnen is 7Eleven in Japan je vriend :-). Niet op alle plekken worden Nederlandse bankpassen geaccepteerd, maar bij 7Elevens lukte het ons altijd.

   Groet,

   Amanda

Geef een reactie