Omurice recept – Japanse omelet met rijst

Omurice

Naast traditioneel Japanse gerechten, zoals sushi en sashimi, kent de Japanse keuken ook veel gerechten die zijn beïnvloedt door westerse keukens. Omurice is hier een goed voorbeeld van. Dit is een soort omelet met daarin gebakken rijst met ketchup.

Het is ook een heel eenvoudig gerecht om te maken en verbazingwekkend lekker voor een eiergerecht. Normaal gesproken ben ik niet zo van de gerechten met ei, maar dit vind ik toch wel een aanrader.

Omurice Ingrediënten

Rijst voor OmuriceVoor 2 personen

1 kippendij
1 kleine ui
Boter om in te bakken
Plantaardige olie
200 gram gekookte rijst
Een klein beetje zout
Peper
8 eetlepels ketchup
25 gram doperwtjes
2 eieren
Zout

Recept Omurice – Bereiding

Snijd de kip in blokjes en snijd de ui fijn.
Verhit 3 eetlepels olie in een wok en bak hierin de kip. Voeg na 2 minuten de ui toe en bak totdat de uien glazig zijn.

Omurice rijstDoe nu de gekookte rijst erbij en bak dit al roerend 2 minuten mee. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Daarna voeg je de ketchup toe. Roer het geheel goed door. Laat het nog twee minuten bakken. Voeg dan de erwtjes toe en laat het nog even bakken.

Verdeel de rijst over twee kommetjes of bakjes, druk licht aan en zet deze omgekeerd op de borden. Haal de kom of het bakje nog niet van de rijst af, maar laat het zo staan.

Klop vervolgens 1 ei en voeg een beetje zout eraan toe. Verhit een koekenpan met een beetje boter om hier vervolgens een omelet in te bakken. Als de omelet klaar is, haal je van 1 portie rijst het bakje of kommetje weg en je legt de omelet er voorzichtig overheen. Om het er mooi uit te laten zien, kun je als het ei een beetje is afgekoeld een ovaal vormen van het ei met de rijst.

Herhaal deze laatste stappen voor een tweede omelet die je over het andere portie rijst legt.

Om het er leuk uit te laten zien, serveren veel restaurants de omurice met ketchup eroverheen. De ketchup is dan in een leuk motiefje of in de vorm van een gezichtje op de omelet gespoten. Bij ons thuis heeft mijn vriend zich hier even creatief op uitgeleefd haha.

Japanse Omurice Japanse omelet met rijst

Itadakimasu! Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie