Reisverslag Japan – Dag 12 en 13 – Kyoto en Himeji

Himeji Kasteel Japan

In mijn vorige blogpost over Japan vertelde ik al over de eerste twee dagen dat we in Kyoto waren. Hier lees je over wat we allemaal hebben gedaan en bezocht op de derde en vierde dag.

Reisverslag Japan: Dag 12 – De eerste dag met regen

Vandaag regende het de hele dag. Maar daardoor lieten we ons niet uit het veld slaan. We ‘s-ochtends vanaf het hotel naar de Kiyomizu-dera tempel gelopen. Deze ligt in het het zuiden van stadsdeel Higashiyama. Dat was ongeveer 45 minuten lopen vanaf het hotel.

Kiyomizu-Dera tempel Kyoto

Nanzen-Ji Tempel

Hierna zijn we via enkele smalle, traditioneel Japanse, straatjes naar het noorden van Higashiyama gelopen om de Nanzen Ji tempel te bezoeken.

Nanzen-ji tempel Kyoto

Gion

Op de terugweg richting het hotel hebben we nog door Gion gewandeld. Dit is een stadsdeel met veel winkeltjes en restaurantjes en waar je soms ook nog echte geisha’s ziet lopen. Omdat het regende hebben we er helaas geen gezien.

Japanse curry bij Sukija

‘S-avonds hebben we gegeten bij Sukija. Dit is een restaurantketen waar ze verschillende soorten snelle, Japanse gerechten serveren. Ik had een Japanse curry met rundvlees en vriendlief at gebakken met rijst en wat tonijn sashimi. Erg lekker en zeker niet duur!

Eten bij Sukija Kyoto

Resiverslag Japan: Dag 13 – Uitstapje naar Himeji

We hebben vandaag vanuit Kyoto een uitstapje gemaakt naar Himeji. Dit plaatsje is vooral bekend van het grote, witte kasteel dat je er kunt bezoeken.

Himeji Kasteel Japan

Koko-en

Naast het kasteel zijn we ook nog naar de Koko-en geweest. Hier zijn enkele samurai huizen uit de Edo-tijd opnieuw opgebouwd en kun je traditioneel Japanse tuinen bekijken.

Koko-en Himeji

Ramen en gyoza

Toen we terugkwamen uit Himeji was het tijd voor lunch. In het station van Kyoto heb je een straat met allemaal ramen-restaurantjes. Daar zijn we dus gaan eten. We hebben naast ramen ook nog een portie gyoza besteld. Dit zijn Japanse dumplings. Super lekker!

Ramen en gyoza in Kyoto

Shoppen en lopende band sushi

‘S-middags hebben we nog wat gewinkeld in een overdekt winkelcentrum vlakbij het hotel en ‘s-avonds hebben we lopende band sushi (kaiten sushi) gegeten. Dat was ook weer een leuke, nieuwe ervaring.

Kaiten sushi Kyoto

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie