Reisverslag Japan – Dag 14 – Koyosan

Tempel Koyosan

Na vier dagen in Kyoto zijn we doorgereisd naar de berg Koyosan die vooral bekend staat als hoofdkwartier van het Shingon-Boeddhisme. De reis  ernaar toe was al indrukwekkend. Vooral op het einde als je met een kabeltreintje naar de top van de berg gaat.

Tempels in Koyosan

Op de berg Koyosan bevinden zich in totaal 120 tempels. In een groot deel daarvan kun je als toerist gewoon overnachten. Wij verbleven ook in zo’n tempel. Wat uiteraard weer inhield dat we op de grond sliepen. Bijzonder aan deze tempel was wel dat hij door monniken.

Begraafplaats Koyosan

We zijn maar één dag in Koyosan geweest en op deze dag hebben we de Okunoinp-begraafplaats bezocht. Hier bevindt zich ook het mausoleum van Kukai, de stichter van het Shingon-Boeddhisme.

Begraafplaats Koyosan

Het is een erg bijzondere begraafplaats met heel veel verschillende soorten monumenten. Van heel traditionele gedenktekens tot moderne monumenten van grote bedrijven speciaal voor mensen die zijn gestorven tijdens de uitoefening van hun werk voor deze bedrijven. De sfeer op de begraafplaats is heel mysterieus, zeker op regenachtige dagen, zoals toen wij er waren.

Gedenksteen Yakult Koyosan

‘S-avonds hadden we in de tempel weer een traditionele maaltijd.

Traditionele avondmaaltijd Koyosan

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie