Reisverslag Japan – Dag 15 en 16 – Hiroshima en Miyajima

Tori Mijajima

Na één dag in Koyosan reisden we verder naar Hiroshima. Een plaats die natuurlijk vooral bekend is vanwege de atoombom die er is gevallen in 1945.

Onderweg in de trein hebben we als lunch nog een bentobox gekocht. Dat is een soort lunchbox die je kunt kopen op stations in Japan.

Bento box Japan

Reisverslag Japan – Dag 15 – Hirsohima – Peace Memorial Parc

Na aankomst in Hiroshima zijn we direct naar het Peace Memorial Parc gegaan. Daar staat de Atomic Dome, het enige gebouw wat overeind is gebleven na de val van de atoombom, diverse herdenkingsmonumenten en een museum waar aan de hand van overblijfselen, zoals kleding van overledenen e.d. Het verhaal over de atoombom wordt verteld erg indrukwekkend.

Atom Bomb Dome en Peace Memorial Parc Hiroshima

Okonomiyaki -Lokale specialiteit van Hiroshima

ś-Avonds hebben we okonomiyaki gegeten. Dit is een soort pannenkoek met allerlei ingrediënten, zoals taugé, spek, noedels, ei etc. En het is lokale specialiteit in Hiroshima. Het gerecht wordt op een grillplaat voor je neus bereid.

Okonomiyaki Restaurant

Reisverslag Japan – Dag 16 – Uitstapje naar Miyajima

Vandaag hebben we een uitstapje gemaakt naar het eiland Miyajima. Dit eiland ligt vlakbij Hiroshima en staat vooral bekend van de grote, rode tori die voor het eiland in de zee staat.

Tori Mijajima

Op het eiland zelf hebben we de Daisho-In tempel bezocht. Daarna hebben we een wandeling gemaakt op de Mount Mise.

Streetfood in Miyajima

Tot slot hebben we nog wat toeristenwinkeltjes bezocht en wat streetfood uitgeprobeerd. Zoals een viskoek met oesters erin in de vorm van een esdoornblad.

Viskoek met oesters in Miyajima

‘S-avonds zijn we in Hiroshima weer okonomiyaki gaan eten. Maar natuurlijk wel bij een ander restaurantje. Je hebt in Hirioshima een gebouw dat heet Okonominura. En daarin heb je vier verdiepingen met alleen maar okonomiyaki-restaurant. Allemaal hebben ze hun eigen specialiteiten.

Okonomiyaki met spek

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie