Reisverslag Japan – Dag 17 -Laatste dag Hiroshima

Kasteel Hiroshima

Vandaag hadden we een rustig aan dagje in Hiroshima. Behalve het Peace Memorial Parc, zijn er voor toeristen niet zo heel veel grote highlights in Hiroshima, maar we hebben toch nog iets interessants gevonden…

Namelijk: Het kasteel van Hiroshima

We zijn ‘s-ochtends eerst naar het kasteel van Hiroshima gelopen. Dit kasteel is vooral een reünie, omdat het grotendeels is vernietigd na de val van de atoombom. Eén toren hebben ze opnieuw opgebouwd en die kun je van binnen bekijken.Dit is echt wel een aanrader voor wie wat meer wil meekrijgen over geschiedenis van de stad voor de atoombom.

Kasteel Hiroshima

En de tuinen

Daarna hebben we nog enkele traditionele tuinen vlakbij het kasteel van Hiroshima bezocht. Ook die zijn erg mooi om te zien. De sfeer is altijd heel sereen in dit soort Japanse tuinen.

Japanse tuinen, Hiroshima

Lunchen bij Mos Burger

Voor de lunch zijn we naar de Japanse variant van Mc Donalds geweest, Mos Burger. De burgers en de porties frites zijn hier wel veel kleiner dan bij de Mc Donald’s , maar meteen ook wel veel lekkerder. Wij hadden een kipburger en als drankje hadden we melon soda.

Mos Burger Hiroshima

Shoppen!

‘s-Middags hebben we gewinkeld. We zijn bijvoorbeeld bij het Pokemon Center geweest. En ik heb een paar nieuwe Niké’s gekocht.

Nike Hiroshima

Voor het avondeten hebben we natuurlijk weer okonomiyaki gegeten.

Okonomiyaki again

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie