Reisverslag Japan – Dag 18 – Fukuoka

Robot square fukuoka

Fukuoka ligt maar ongeveer een uurtje reizen van Hiroshima vandaan. Daarom we er al vroeg in de ochtend, zodat we een hele dag te spenderen hadden in deze stad. Want de volgende dag reisden we alweer door naar Nagasaki. Maar daarover in een latere blogpost meer.

Robot square fukuoka

Na aankomst in Fukuoka zijn we direct naar het Robotsquare geweest. Dit is eigenlijk meer een robotmuseum. Er staan allerlei robots tentoongesteld die ze in Japan hebben gemaakt en tegen sommigen kun je ook echt praten. Dit was echt heel leuk.

Fukuoka Tower

Fukuoka tower

Het Robotsquare ligt in een winkelcentrum dat aan de Fukuoka Tower vastzit. Deze toren is 234 meter hoog. We zijn hierin naar boven gegaan en dan heb je een mooi uitzicht over de stad en aan de andere kant van de toren kijk je over zee.

Tenjin Station, Fukuoka

Nadat we nog een ijsje hebben gegeten vlakbij de shopping mall, zijn we doorgereisd naar Tenjin Station. Hier is een groot ondergronds winkelcentrum in het metrostation. Dit is helemaal in de Franse stijl gebouwd.

Yatai

Fukuoka staat bekend om de eetstandjes (Yatai) die je op verschillende plekken langs de weg hebt. Voor het avondeten zijn we naar de standjes op het eiland Nakasu gelopen. De eetstandjes staan hier langs het water, maar omdat het regenachtig weer was, stonden er dit keer niet zoveel. We hebben nog wel bij één tentje heerlijk ramen en noedels gegeten.

Ramen in yatai fukuoka

Omdat dit natuurlijk niet genoeg was qua vulling zijn we naar het winkelcentrum bij het station gelopen. Daar hebben we op de 10e verdieping bij een dumpling restaurant gegeten. Dat was echt super lekker!

Dumpling restaurant fukuoka

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie