Reisverslag Japan – Dag 19 t/m 21 – Nagasaki

Uitzicht vanaf Nagasaki ropeway

Na één dag in Fukuoka reisden we alweer door naar Nagasaki. Bij aankomst zijn we eerst naar het atomic bomb museum, het peace memorial parc en de memorial hall geweest. Dit was, net als in Hiroshima, ook weer erg indrukwekkend om te zien en om de verhalen te horen en lezen in het museum.

 

Atomic bomb memorial Nagasaki

Ś-avonds hebben we Indiaas gegeten bij een restaurant Milan op de bovenste verdieping van het station van Nagasaki. Dat is echt een aanrader. Ik ben sowieso dol op Indiaas eten en dit is zeker één van de beste Indiaas restaurants buiten India, waar ik ooit geweest ben.

Reisverslag Japan – Dag 20 Nagasaki – Huis ten Bosch

Niet zo heel ver van Nagasaki ligt het pretpark Huis ten Bosch. Dit is een pretpark dat helemaal in Nederlandse stijl is gebouwd. Zo heb je er een levensgrote replica van de Dom-toren, natuurlijk Huis ten Bosch en de Oude Kerk uit Delft staan. Ook staan overal Nederlandse stijl huizen. Heel bijzonder om in Japan toch een beetje in Nederland rond te lopen.

Huis ten Bosch Japan

ś -avonds hebben we weer heerlijke sushi en sashimi gegeten.

Sashimi en sushi Nagasaki

Daarna zijn we naar de Nagasaki Ropeway gegaan. Deze brengt je naar boven op de berg Inasa van waar je een mooi uitzicht hebt over de skyline van Nagasaki. Het is echt een aanrader om dit te doen tegen de tijd dat het donker wordt, omdat je dan langzaamaan steeds meer lichtjes ziet in de skyline.

Uitzicht Nagasaki

Reisverslag Japan – Dag 21 Nagasaki – Dejima en Dutch slopes

Dejima nagasaki

Vandaag zijn we in Nagasaki zelf gebleven. We zijn naar het eiland (tegenwoordig ingepolderd) Dejima geweest. Dit was een eiland waar alleen de Nederlanders handel mochten drijven met Japan. Daarna zijn we naar The Dutch Slopes gegaan. Dit zijn twee straatjes waar nog een aantal typisch Westerse huizen staan waar de Nederlanders woonden toen ze eenmaal wel in Japan zelf mochten verblijven.

Verder hebben we nog een wandeling gemaakt door Chinatown en Clover Garden. Heel bijzonder om te zien hoeveel handel er vanuit Nagasaki werd gedreven met verschillende landen en hoe dit de cultuur in deze stad heeft beïnvloed.

China town en Clover Garden Nagasaki

Ś-avonds hebben we bij een restaurant gegeten vlakbij het hotel. Dit was een restaurant met heel veel verschillende soorten gerechten op de kaart. Ik heb ramen gegeten en verschillende soorten Yakitori met kip.

Yakitori Nagasaki

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie