Mijn favoriete vegan latte drankjes

Vegan latte recepten

Sinds ik een paar jaar geleden een melkopschuimbeker van Philips Senseo kocht, maak ik thuis regelmatig latte’s met plantaardige melk. Hier lees je welke vegan opschuimmelk ik hier het liefst voor gebruik. Meestal maak ik gewoon een koffie latte, maar ik maak ook wel eens andere soorten drankjes. In dit artikel lees je welke mijn favoriet zijn en hoe ik die maak.

Vegan chai latte

Vegan chai latte

Eén van mijn favoriete vegan latte drankjes is chai latte. Deze maak ik door wat thee te zetten (ik heb het liefst rooibos naturel, maar voor meer traditionele chai thee kun je natuurlijk ook zwarte thee gebruiken). Hier meng ik in mijn glas een theelepel chaikruiden door. Ik gebruik deze chaimix van Dille & Kamille. Vervolgens schuim ik wat haver baristamelk op in de melkopschuimer en giet dat erbij. Doe nog een klein beetje chaikruiden bovenop ter garnering. Het kan geen kwaad om tijdens het drinken nog af en toe goed te roeren, zodat de kruiden mooi opgelost blijven. Deze chai latte is niet zo zoet als die je bijvoorbeeld bij Starbucks of de bekende oploskoffie zakjes drinkt, maar dat vind ik wel lekker. Heb je liever een wat zoetere chai latte? Dan kun je natuurlijk altijd wat suiker of agavesiroop toevoegen.

Vegan matcha latte

Vegan matcha latte

Jordan is erg dol op matcha, dus we drinken ook regelmatig een matcha latte. Ik gebruik hiervoor meestal matcha van de toko, maar ook het matchapoeder van De Notenshop is erg geschikt. De matcha latte maak ik door per glas twee theelepels matchapoeder op te lossen in warm water of warme haver- of sojamelk (bij voorkeur 80 graden). Vervolgens schuim ik de rest van de plantaardige melk op in de melkopschuimer en giet ik dat er bovenop. Ook bij de matcha latte is het verstandig om tussendoor nog af en toe te roeren.

Vegan pumpkin spice latte

Snelle pumpkin spice latte

Als je een pumpkin spice latte maakt, moet je eigenlijk een mengsel van pompoenpuree en pumpkin spice kruiden door je koffie mengen. In dit recept vind je hoe je deze puree kunt maken. Je moet alleen de kokosmelk weglaten. Heb je geen zin om deze pompoenpuree te maken? Dan kun je ook een snelle variant maken waarbij je door de koffie een theelepel pumkin spice kruiden roert. Vervolgens doe je er de opschuimde vegan melk bovenop en nog een snufje van de kruiden.

Vegan lavendel latte

Vegan lavendel latte

Lavendel is erg ontspannend en zeker in combinatie met warme plantaardige melk dus een ideaal drankje voor in de late avond. Hiervoor kun je wat vegan melk of water opwarmen met gedroogde lavendel erin. Ik kocht de gedroogde lavendel bij Dille & Kamille. Vervolgens zeef je de stukje lavendel eruit vóór je het in het glas doet. Daarnaast schuim ik nog wat plantaardige melk op met een paar stukjes lavendel erin (je krijgt dan wel stukjes lavendel in je drankje. Als je dat niet wilt, kun je de lavendel weglaten in de opschuimmelk). De opgeschuimde plantaardige melk, doe je bovenop je drankje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.