Kipcurry met vijgen

Kipcurry met vijgen en basmatirijst

Eén van de mooiste kookboeken in mijn kast is het boek ‘Made in India’ van Meera Sodha. Het is een vrolijk uitziend, kleurrijk boek vol met heerlijke Indiase recepten. Eerder gebruikte ik al een recept uit dit boek ter inspiratie voor mijn mango chutney. Nu vond ik het tijd voor een wat groter gerecht uit dit boek. Ik heb gekozen voor een kipcurry met vijgen. Een romige, zoet curry. Ik heb het recept uit het boek een klein beetje aangepast, zodat ik geen melkproducten hoefde te gebruiken. Dit is ook meteen een recept voor een lactosevrije curry.

Ingrediënten voor kipcurry met vijgen

Gedroogde vijgenVoor 2 personen heb je nodig:

5 gedroogde vijgen
400 gram kipdijfilet
250 ml kokosmelk
1 theelepel garam masala
Een halve theelepel zout
Een snufje chilipoeder
2 eetlepels wokolie
1 ui, gesnipperd
1 kaneelstokje
Gewelde vijgen2 tenen knoflook
4 cm gemberwortel, geschild en klein gesneden

Indiase kipcurry met vijgen – Bereiding

Doe de vijgen in een kommetje en giet er kokend overheen. Laat de vijgen weken totdat ze wat zachter zijn geworden.

In de tussentijd snijd je de kip in stukken van ongeveer 3 centimeter. Doe de kip in een grote kom met 3 eetlepels van de kokosmelk, de garam masala, het zout en het chilipoeder.

KipmengselLaat de vijgen uitlekken en snijd ze in kleine stukjes. Doe de vijgen bij het kipmengsel en roer alles goed doorelkaar. Zet de kom afgedekt opzij.

Verhit de wokolie in een hapjespan. Voeg de ui en het kaneelstokje toe. Fruit de uien op halfhoog vuur gaar en goudbruin. Bak vervolgens de knoflook en de gember nog 5 minuten mee. Voeg het kipmengsel toe en bak de kip aan.

Ui en kaneel voor kipcurry met vijgenRoer er vervolgens de rest van de kokosmelk toe. Laat het geheel tegen de kook aan komen. Doe de deksel op de pan en laat de curry vervolgens 15 tot 20 minuten sudderen. Roer om de 5 minuten. De saus wordt tijdens het sudderen bruiner en dikker.

Als de curry klaar is, verwijder je het kaneelstokje.

Tip! Serveer de curry met basmatirijst.

Kipcurry met vijgen

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie