Review Japan Crate Box April – Deel 2

Vorige week las je op dit blog het eerste deel van de review van de Japan Crate Box van april. In de tweede reeks met Japanse snoep- en snackitems uit de Japan Crate Box van april, begonnen we met een soort chips waarvan ik had verwacht dat ze echt heel vies zouden zijn, want iets met Franse kazen. Sowieso komt er in dit artikel veel chips en popcorn voorbij.

Gari Gari Cheese Twitst

Het zijn een soort wokkelvormige chips met een geglazuurde harde buitenkant. Ze smaken volgens de verpakking naar een combinatie van Camembert en Cheddar. En als je de zak openmaakt, komt de Camembert lucht je al tegemoet. Niet echt aantrekkelijk als je, zoals ik, niet van kaas houdt en al helemaal niet van Franse kazen. Gelukkig valt de smaak mee. Het is een beetje zoetig en het smaakt ver weg wel wat naar kaas. Maar ik hoef er geen hele zak van leeg te eten.

 

Morokoshi Watoro Corn Puffs Spicy Doubanjiang

De snack met de langste naam in deze box. Het zijn een soort maischips, dus erg brossig. Ze smaken naar Doubanjiang wat een saus is die veel in de Szechuan Chinese keuken wordt gebruikt. Pittig dus. Mijn vriend zijn reactie was bij het openen van de zak: ‘Ruikt naar hondenbrokken’, maar gelukkig zijn de chips lekkerder dan ze ruiken.

 

Poterongu Garlic Steak

Chips die smaken naar steak met geroosterde knoflook. Het klinkt heel bijzonder en dat was het ook zeker. De chips hebben de vorm van Franse frietjes en als je het bekertje waar ze in zitten, ruik je alleen nog maar vlees en knoflook. Ik vond de geur niet erg lekker en de chips zelf ook niet. De knoflooksmaak is wel oké, maar dat er een rare vleesachtige smaak bij zit, vind ik toch iets te apart.

Pakkuncho: Chocolate

De verpakking van deze snoepjes heeft een speciaal Paasthema met achterop een ei dat je zelf kunt inkleuren.

 

De snoepjes zelf zijn eigenlijk een soort chocoladekoekjes. Maar dan wel met figuurtjes uit de Disneyfilms erop. Vooral heel leuk voor kinderen, maar qua smaak zijn ze niet heel bijzonder.

 

Hi Kick Lollippop Candy

Volgens het boekje zou dit een aardbei lolly zijn, maar die wij hadden was oranje. En bleek dus ook: met sinaasappelsmaak. Op zich een lekker smaakje, maar de lolly was wel erg plakkerig waardoor die steeds aan je tanden vastplakt. Niet heel fijn om te eten dus.

  

Ponsuke seaweed

Na al deze snoep en chips hadden we nog twee zakjes over. Een soort zeewier chips en een soort popcorn. Beide hebben we bewaard om later in de week ‘s avonds tijdens een t.v.-avondje te eten. De eerste, de Ponsuke seaweed snacks, zijn eigenlijk een soort harde rijstzoutjes, zoals die van de Japanse mix, met stukjes zeewier. Ik vond het best lekker.

 

Mike Popcorn Spring Clam and Sakura Shrimp

Van deze popcorn met garnalensmaak had vooral mijn vriend hoge verwachtingen. Het ruikt heel erg naar vis als je de zak opent en het smaakt in eerste instantie een beetje zoals kroepoek, maar dan dus in popcorn vorm. De smaak viel voor mijn vriend een beetje tegen, want het was toch een iets te sterke garnaal/vissmaak. Ik zou er ook niet echt aan moeten denken om hiervan een hele zak leeg te eten tijdens een film.

 

Dit was mijn review van de Japan Crate Box van april. Al met al vond ik het deze ronde een beetje tegenvallen. Er zat niet echt iets in de box dat ik echt heel lekker vond. Als ik moet kiezen vond ik de aardbeienwinegums met chocolade uit het eerste deel van deze review het lekkerste. Het meest bijzondere was natuurlijk de meloenfrisdrank met stukjes jelly. Maar verder was het niet een heel bijzondere box. Hopelijk volgende keer beter!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

One Reply to “Review Japan Crate Box April – Deel 2”

  1. Ziet er heerlijk uit.

Geef een reactie