Keukenneusje’s eetoverzicht #49 – 2020

Nasi en aubergine met rijst

Deze week stonden er voor de verandering best veel vleesvervangers op het menu. Normaal gebruik ik die niet zo vaak, omdat ze niet per se heel gezond zijn. Maar zo af en toe moet het kunnen. Verder was het een heel diverse eetweek, waarin ik ook weer het nodige heb geïmproviseerd en nieuwe dingen heb uitgeprobeerd.

Tempeh burgers en lasagne

Deze eetweek begonnen we op zaterdagavond met tempeh burgers met sla, komkommer, satésaus en gebakken uitjes. Voor erbij had ik dunne frietjes voor de Airfryer van Aviko.

Tempeh burger

Op zondag gingen we voor Italiaans. Ik maakte die avond weer eens lasagne met stokbrood erbij. Altijd lekker natuurlijk.

Nasi en nog meer rijst

Bij de doordeweekse gerechten heb ik deze week vooral gekeken naar hoe creatief weer eens wat voorraad in huis kon opmaken. Op maandagavond maakte ik nasi met stukjes tempeh erdoor die nog over waren van zaterdag. Verder had ik erbij: atjar, gebakken uitjes, komkommer en satésaus (ook nog over van zaterdag).

Nasi en aubergine met rijst

Op dinsdagavond aten we weer een keertje gegrilde aubergine met miso. Voor erbij had ik een rijstgerecht met walnoten, pistachenoten, broccoli, lente-ui, hoisin saus en gewelde pruimen erdoor.

3 gerechten met vleesvervangers

Ik probeerde op woensdagavond weer eens wat nieuws geprobeerd. Ik had nog vegetarische gehaktballen van De Vegetarische Slager in huis, dus ik besloot hier vegan berenklauwen mee te maken en zelfgemaakte frietjes uit de Airfryer.

Vegan berenklauw en winters ratjetoe

Donderdagavond stond er een winters ratjetoe gerecht op tafel. Ik had uit de vriezer nog zuurkoolstamp, een knödel en röstirondjes. Verder maakte ik er vegan rookworst bij.

We sloten deze eetweek af met Japanse curry, met vegetarische schnitzels van de Jumbo. Ook een lekker winters gerecht, wat, net als het gerecht van donderdag, goed past bij het koudere weer dat deze week zijn intreden heeft gedaan.

Japanse curry

Nog een fijne zondag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.