Keukenneusje’s eetoverzicht #47 – 2020

Pizza met groente - Week 47 - 2020

Het was weer een diverse eetweek, met voornamelijk Aziatische gerechten en paar uitstapjes naar de Italiaanse keuken. De foto’s zijn deze ronde alleen helaas wat minder kleurrijk.

Babi pangang en vegan rendang

Ondanks dat we de eind vorige week al twee dagen Chinees hadden, aten we zaterdag toch weer een Chinees restaurant gerecht. Deze keer wel zelf gemaakt, want ik maakte vegan babi pangang van seitan.

We bleven zondag ook nog een beetje in de Aziatische hoek. Toen maakte ik vegan rendang van jackfruit. Echt heel lekker en het recept verschijnt binnenkort op deze website. Voor erbij had ik rijst en een avocado, want die moest nog op.

Vegan rendang met jackfruit

Risotto, lasagne en frietjes

Ik wilde deze week ook graag weer eens risotto eten, maar Jordan houdt daar echt niet van. Dus at ik risotto met champignons en had Jordan lasagne met brood.

Risotto met champignons - Week 47 - 2020

We hadden allebei deze week een beetje een drukke werkweek. Dinsdagavond was Jordan pas laat klaar en ik had echt geen zin meer om te koken, dus haalden we frietjes.

Op woensdagavond maakte ik de restjes babi pangang van zaterdag op, met daarbij gebakken aubergine blokjes gemarineerd in een sesamolie-misosausje. Helaas ben ik vergeten een foto te maken van deze combinatie.

Curry en pizza

Ook op donderdagavond maakte ik een gerecht met dingen die nog op moesten. Voor vegan rendang van zondag had ik namelijk citroengras gekocht en dan koop je gelijk een heel pak met citroengrasstengels. Dus ik besloot weer een currypasta te maken met een sjalotje, knoflook, gember, citroengras en amandelen en diverse specerijen. Voor door de curry had ik tofublokjes en spinazie.

Curry met tofu en spinazie

We sloten de eetweek vrijdagavond af met pizza! Ik had bodems gekocht van Jumbo (die zijn helemaal vegan) en daarop deed ik paprika, spinazie, champignons, courgette en pesto. Een goed en lekker begin van het weekend, dus.

Pizza met groente - Week 47 - 2020

Nog een fijne zondag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.