Keukenneusje’s eetoverzicht – #35 – 2022

Pasta paprikasaus - week 35 - 2022

Meestal kook ik in het weekend wat uitgebreider dan doordeweeks, maar het afgelopen week had ik gewoon twee simpele maaltijden.

Friet met schnitzel van Greenforce

Jordan wilde graag weer een keer de vegan schnitzels van Greenforce met frietjes. Dus daarmee startten we deze eetweek. En op zondagavond maakte ik nasi met tofu en satésaus.

Nasi - week 35 - 2022

Pasta in romige paprikasaus en een wokmaaltijd

Net als vorige week, was maandag weer pastadag. Ik maakte deze keer een eenpanspasta door de volkoren fusili meteen in de saus van groentebouillon, haverroom en El Andalus kruiden te koken in een hapjespan. Verder deed ik er nog gebakken rode paprika en spinazie door en aten we er vegan gehaktballetjes van Greenforce bij.

Pasta met romige paprikasaus - week 35 - 2022

Dinsdagavond maakte ik een wokmaaltijd met tofu in pikante paprikakruiden, knoflookpoeder en een beetje ketjap. Verder bakte ik er nog gele paprika en courgette bij. Een lekkere combinatie.

Wok week 35 - 2022

Bloemkoolnuggets met friet

Omdat we meestal op donderdag de weekboodschappen laten bezorgen, maak ik op woensdagavond soms een improvisatie waarmee ik meteen de laatste verse groente op maak. Deze keer had ik nog avocado’s over en verse frietjes. Dus maakte ik guacemole en bakte ik de vegan bloemkool nachocheese nuggets van Kwekkeboom erbij. Het was de eerste keer dat we die nuggets aten en ze vielen echt behoorlijk tegen. Gelukkig was het met veel guacemole erbij nog wel lekker :-).

Friet met bloemkool nacho cheese nuggets

Rode kool salade en spruitjes

Op donderdagavond wilde ik dus echt weer een gezonde maaltijd met veel groente. Daarom maakte ik een salade met rode kool, geraspte wortel, komkommer, koriander en cashewnoten. Ik maakte er een dressing bij van miso, sesamolie en een beetje limoensap.

Rode kool salade - week 35 - 2022

Eigenlijk zijn spruitjes nog niet helemaal in het seizoen, maar ik had er toch wel weer eens een keer zin in. Ik maakte er een kerriesausje, falafel en rijst bij. Simpel, maar toch heel lekker.

Spruitjes met kerriesaus en falafel

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.