Greenforce review – Mijn ervaring met deze vleesvervangers

Greenforce review

Een tijdje geleden zag ik op internet diverse advertenties en social media posts voorbij komen van het merk Greenforce. Zij maken een soort poedermixen waar je vervolgens diverse vleesvervangers van kunt maken, zoals burgers, gehaktballen en zelfs braadworsten en schnitzels. Wat vooral mijn aandacht trok was dat het de meest duurzame vleesvervangers zouden zijn. Greenforce producten zijn dus ook nog eens goed voor het milieu. Dus ik besloot een probeerset te kopen met alle soorten vleesvervangers die ze hebben. In deze review lees je mijn ervaringen met de producten die ik tot nu toe heb uitgeprobeerd.

Natuurlijk heb ik nog lang niet alles uitgeprobeerd. Daar gaat nog wel even wat tijd overheen, maar ik zal tussentijds regelmatig deze blogpost updaten met mijn nieuwste bevindingen.

Greenforce hamburgers

Als eerste maakte ik de Greenforce hamburgers. Net als de meeste mixen van Greenforce, hoef je het poeder uit dit zakje alleen maar te mengen met heel koud water en het een half uurtje in de koelkast te laten staan. Vervolgens vorm je met vochtige handen de mix in de gewenste vorm. In dit geval dus burgers.

Vegan burger van Greenforce

Ik vond de burgers erg smaakvol. Ik vindt ze zelfs beter dan de meeste duurdere vega(n) burgers uit de supermarkt. De structuur is ook veel beter. Doordat het wat grover is, lijkt het meer op een echte burger dan de meeste vegaburgers. Zeker voor herhaling vatbaar.

Minitortilla's met gehakt van Greenforce

Greenforce gehaktmix

De gehaktmix van Greenforce bereid je op dezelfde manier voor als de burgers. Het verschil is dat je tijdens het bakken met je spatel ervoor moet zorgen dat je een kruimelige structuur krijgt in plaats van één hele grote gehaktpannenkoek. Ik gebruikte het gehak op tortilla’s, met wat ui, zwarte bonen en avocado. De smaak vond ik een beetje tegenvallen. Het is duidelijk dat jezelf nog kruiden moet toevoegen aan de gehaktmix om het wat smaak te geven. Maar ja, dat is met echt gehakt natuurlijk ook zo.

Wortelstamp met vegan gehaktbal van Greenforce

Greenforce gehaktballen ‘frikadelle’

Greenforce is een Duits bedrijf. Op de verpakking van de mix voor gehaktballen staat dus ook de naam ‘Frikadelle’. Geheel in Duitse traditie heb ik er dus ook geen ballen van gemaakt, maar een soort dikke schijven. Aan dezer mix voeg je naast water ook nog een klein beetje zonnebloemolie toe. Voor de smaak had ik er zelf nog wat nootmuskaat doorheen gedaan. Ik serveerde de ‘gehaktballen’ in wat jus bij de hutspot. Achteraf gezien hadden ook hier nog wel wat meer kruiden door gemogen. En misschien zelfs nog een fijngesneden uitje. Daarnaast vallen de gehaktballen een beetje klein uit. Volgens de verpakking zou je er zes mee moeten kunnen maken. Ik heb ze alleen liever wat groter, dus ik denk dat ik er de volgende keer beter vier mee kan maken. Maar al met al ben ik best tevreden.

Griekse loaded fries met kofte van Greenforce

Greenforce köfte

Na de hamburgers, is de mix voor Köfte tot nu toe mijn tweede favoriete mix van Greenforce. De mix heeft standaard wel al de benodigde de kruiden erdoor zitten. Ik serveerde ze bij een portie Griekse loaded fries. Echt smullen. De köfte rolletjes smaken heerlijk kruidig en de structuur is ook helemaal goed.

Greenforce vegan schnitzels

Vegan schnitzels van Greenforce

Na alle gehakt-achtige vleesvervangers die je hierboven ziet, maakte ik laatst de vegan schnitzels van Greenforce. Hierover ben ik echt heel enthousiast. Qua structuur en smaak lijken ze heel erg op schnitzels. Om van het mengsel echt goede, platte schnitzels te maken, kun je het beste de plakken tussen bakpapier leggen en platdrukken. Greenforce heeft ook crumbs die je kunt gebruiken voor een nog krokanter jasje om de schnitzels. Ik gebruikte de naturel crumbs. Je hoeft de schnitzels alleen maar een klein beetje vochtig te maken met natte handen en dan kun je ze door het paneermeel halen.

Dit zijn alle varianten van Greenforce die ik tot nu toe heb uitgeprobeerd. Voor de komende weken heb ik in elk geval nog op de planning om de vegan braadworsten en de schnitzels uit te proberen. Verder heeft Greenforce sinds kort ook een mix waarmee je zelf havermelk kunt maken. Die heb ik ook besteld en zal ik binnenkort reviewen op deze website. Mijn komende updates over de vleesvervangers van Greenforce steeds in dit artikel.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.