Keukenneusje’s weekoverzicht #13 – 2022

Maaltijdsalade - week 13 - 2022

Wat een rare week qua weer. Zo zonnig als deze week begon, zo koud winters eindigde hij. Van mij mag het zonnetje wel weer snel terugkomen. Qua eten was het wel een mooie week. De gerechten zagen er vrolijk en kleurrijk uit. En natuurlijk waren ze ook erg lekker.

Pizza en pannenkoeken

We begonnen op zaterdagavond met shoarmapizza. Hiervoor maak ik altijd zelf shoarma van tempeh. Verder doe ik nog ui op de pizza. Als hij uit de oven komt, gaat er nog knoflooksaus en sla over. Ik vind rucola altijd erg lekker erop en Jordan had er ijsbergsla op.

Shoarmapizza - week 13 - 2022

Jordan had zin om weer eens pannenkoeken te eten. Dus die aten we zondagavond. Ik maak daar altijd gebakken appeltjes bij. Dus nu natuurlijk toe.

Salade en pasta

Omdat de weinige groente van het weekend een beetje te compenseren, maakte ik maandagavond een lauwwarme salade met lekker veel groentes. Ik deed er veldsla, gegrilde aubergine, komkommer en wortel door. Verder deed ik er een dressing van miso en sesamolie door en aten we er nog wat falafel bij. Een erg lekkere combinatie.

Salade met aubergine en misodressing

Dinsdagavond maakte ik een paste met een groene saus van broccoli, courgette, groene olijven, haverroom, edelgist, zongedroogde tomaten en pijnboompitten. Erg lekker weer.

Pasta- week 13 - 2022

Oosterse gerechten en frietjes

Het avondeten van woensdagavond was een beetje geïmproviseerd met wat we nog in huis hadden. Ik maakte een wokschotel met paksoi, gemarineerde tofu, gebakken rijst en satésaus. Verder aten we er nog wat atjar en gebakken uitjes bij.

Wokgerecht - week 13 - 2022

Op donderdag ging ik naar kantoor en besloot ik op de terugweg frietjes te halen bij De Aardappeleters in Nuenen. Dat werd dus even een cheatdagje.

Gado gado met tempeh

We sloten de eetweek op vrijdagavond af met een gerecht waarvan het recept binnenkort op dit blog verschijnt. Ik maakte zelf gado gado met tempeh en kokosrijst. Verder aten we er nog een paar vegan loempiaatjes die ik eerder had gekocht bij de online supermarkt Vegan Fresco. Alles bij elkaar erg lekker en een mooie afsluiter van de eetweek.

Nog een fijne zondagavond en tot volgende week!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.