Keukenneusje’s eetoverzicht #27 – 2020

Witlof ovenschotel

Het was weer een heerlijk diverse eetweek, maar ook een beetje een luie week qua koken. De eerste dagen deed de oven het meeste werk en later in de week hebben we nog drie avonden afhaal-/bezorg-eten gegeten.

Griekse groenteschotel

Keukenneusje.nl ben ik ooit begonnen met het idee dat ik recepten ging plaatsen voor gerechten die ik heb leren kennen tijdens mijn citytrips en reizen. Inmiddels was het alweer een tijdje geleden dat ik zulke recepten had geplaatst. Dus ik heb besloten die draad weer een beetje op te pakken. Dat begon de afgelopen weken al met een recept voor een vegan English Breakfast en voor Japanse Bloemkool Katsu. En afgelopen zaterdag maakte ik een Griekse Groentenschotel, die we aten tijdens onze eerste avond in Athene. Het recept verschijnt binnenkort op dit blog.

Griekse Groenteschotel

Witlofschotel en currysoep

Op zondagavond aten we ook weer een ovengerecht. Namelijk een witlofschotel met aardappelschijfjes, vegetarisch gehakt en mijn zelfgemaakte kerriesaus.

Witlofovenschotel

Een tijdje geleden plaatste ik op dit blog ook een recept voor een currysoep met noedels. Deze maakte ik maandagavond nog eens, maar dan met de ‘Zomerse peultjesmix’ van Jumbo in plaats van paksoi. Dat was echt heel lekker… Ik denk zelfs nog wel lekkerder dan met paksoi. Jordan vond het ook heel lekker, vooral met de verse koriander die ik erdoor had gedaan.

Curry noedelsoep met peultjes

Frietjes en Mexicaanse bowl

Op dinsdagavond had ik duidelijk een gevalletje ‘luiheid’ haha. Het was een drukke werkdag geweest, die al vroeg begon, dus had ik niet zo’n zin om te koken. We haalden daarom frietjes bij de friettent in het dorp.

Mexicaanse bowl

De volgende dag, op woensdagavond, heb ik wel weer lekker zelf gekookt. Het was wel een lekker snel gerecht met rijst, burrito schotel van HAK en avocado. Voor erbij hadden we nog wat tortillachips.

Chinees

Het was ook alweer een hele tijd geleden dat we Chinees hadden gegeten en daar had ik al een tijdje echt heel erg zin in. Dus besloten we donderdagavond Chinees te bestellen. We bestelden de vegetarische rijsttafel, met als extra gerecht mijn favoriet: tofu in zwarte-bonen-knoflooksaus erbij. Dat was weer smullen. En natuurlijk veel te veel voor één dag. Dus vrijdagavond aten we gewoon nog een keertje Chinees.

Chinees - Week 27 - 2020

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie