Curry noedelsoep met tofu

Curry noedelsoep met tofu

Curry’s zijn voor mij altijd een feestje en noedels vind ik ook heel lekker. Dus een currysoep met noedels moest wel een super lekkere combinatie zijn. En dat is het ook. Nadat ik dit gerecht had gemaakt, wist ik zeker dat die vaker terug gaat komen in mijn weekmenu’s. Het is wat mij betreft echt een comfortfood! Het is ook best eenvoudig te maken, maar je hebt wel veel pannen en pitten op je fornuis nodig 🙂

Improviseer gerust!

Dit gerecht leent zich perfect om gewoon te improviseren met de groenten en verschillende soorten curry pasta’s. Ik maak dit recept met Panang currypasta van Koh Thai, maar je kunt natuurlijk elke currypasta gebruiken die jij zelf lekker vindt. Voor de noedels vind ik de Thaise Zilvervliesrijst Noedels van Fair Trade het lekkerst in een currysoep.

Ingrediënten voor curry noedelsoep

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 100 gram noedels
  • 1 flinke eetlepel currypasta
  • 800 ml groentebouillon
  • 3 centimeter gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 paksoi
  • 1 lenteui (voor de garnering)
  • 250 gram tofu
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel bloem

Vegetarische curry noedelsoep maken – Bereiding

Ik bereid altijd eerst de tofu voor. Laat deze goed uitlekken en snijd in blokjes van ongeveer 3 centimeter. Verhit een koekenpan met een beetje olie en voeg de tofublokjes toe. Meng er de bloem door. Als de bloem goed is opgenomen, doe je er de kurkuma bij. Goed omscheppen, zodat alle blokjes bedekt zijn met kurkuma. Bak de tofu tot de buitenkant mooi krokant is.

Snijd ondertussen de gember en de knoflook fijn, de lenteui in ringetjes en de paksoi in stukken.

Verhit een wok of hapjespan met wat olie en bak hierin de paksoi.

Verhit in een grote kookpan (waarin je de soep gaat maken) wat olie en voeg de gember, knoflook en currypasta toe. Laat dit even aan fruiten, tot het heerlijk begint te geuren. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe. Roer alles door elkaar en laat het nog even doorwarmen.

Ondertussen kook je in een andere pan de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de noedels af op een vergiet en spoel af met koud water (tegen het plakken).

Verdeel de noedels over twee grote kommen en schep er de paksoi op. Verdeel daarna de currysoep over de kommen en garneer met de lente ui ringetjes en een paar blokjes tofu. Ik vind het zelf het prettigst om de rest van de tofu er apart bij te geven zodat het korstje niet zacht wordt van de soep.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie