Vegan chocoladecake met een vleugje sinaasappel

Vegan chocoladecake

Chocoladecake is echt heel lekker, vooral in combinatie met sinaasappel. Pim’s en Sinas Snippers behoorden vroeger niet voor niets tot mijn favorieten. Tegenwoordig eet ik ze eigenlijk nooit meer, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat de chocolade met sinaasappel niet nog steeds een supercombinatie is. Dus besloot ik deze ingrediënten eens te verwerken in een vegan chocoladecake. En dan was weer smullen als vanouds! Natuurlijk is deze cake ook volledig lactosevrij.

Ingrediënten voor een vegan chocoladecake met sinaasappel

Voor 1 cake heb je nodig:

  • 250 gram zelfrijzende bakmeel
  • 25 gram gesmolten chocolade (Verkade Kookchocolade 74% puur, is vegan)
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 200 gram plantaardige margarine
  • 100 ml plantaardige melk
  • 2 eetlepel cacaopoeder
  • Sap van 1 sinaasappel (als je van een wat scherpere sinaasappelsmaak houd, kun je nog wat rasp van de schil in de cake verwerken)
  • Een scheutje amandellikeur
Vegan chocoladecake

Vegan chocoladecake met sinaasappel maken – Bereiding

Smelt de chocolade in een pannetje dat je in een grotere pan met water zet (au-bain-marie). Zet de pan met water op het vuur. Niet laten koken, maar alleen verwarmen! Laat de gesmolten chocolade vervolgens weer een beetje afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden

Snijd de plantaardige margarine in blokjes en meng die samen met de suiker in de keukenmachine tot een glad geheel.

Meng er daarna de plantaardige melk, sinaasappelsap en likeur door.

Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder toe en meng alles tot een mooi beslag. Voeg aan het einde de gesmolten chocolade toe en roer nogmaals goed door. Als je het beslag nog iets te dik vindt, kun je eventueel nog wat extra plantaardige melk toevoegen.

Bedek een cakevorm met bakpapier of vet deze goed in.

Giet het cakebeslag in de cakevorm en strijk het met een spatel goed uit naar de hoeken.

Bak je cake in 60 minuten gaar in de oven. De cake is gaar als je er een prikker in steekt en deze er droog uit komt. Als dat niet geval is, kun je de cake nog 5 minuutjes langer in de oven zetten.

Laat de cake afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en aansnijdt.

Smullen maar!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie