Keukenneusje’s eetoverzicht #26– 2019

Rijsttafel Djawa Eindhoven

Ondanks dat ik vorige week zei dat we het wat rustiger aan zouden doen met eten, hebben we deze week toch best veel gegeten. En helaas ook niet zo heel gezond. Gelukkig hebben we toch ook nog best wel wat groentes in de verschillende gerechten gehad, dus het is toch alweer een beetje beter dan vorige week. Maar om nou te zeggen dat helemaal tevreden ben, dat toch niet helemaal haha.

Flinke rijsttafel

Deze eetweek begon zaterdagavond met een uitgebreid diner bij het Indonesisch restaurant Djawa in Eindhoven. Wij aten een vegetarische rijsttafel en de vrienden met wie we uit eten waren kozen voor een andere rijsttafel. Het gevolg: een overvolle tafel met schaaltjes en dit was dus voor 4 personen haha… Het was trouwens allemaal echt heel lekker. En ze hadden ook nog een uitgebreide dessert en warme dranken kaart voor na. Ik ging voor een zoete gemberthee en Jordan koos voor Kopi Luwak.. Ja, die kattenpoep koffie… Ik durfde het eigenlijk niet zo goed aan, maar heb toch een slokje geproefd en eigenlijk smaakt het gewoon als een goede kop koffie. Niet een aparte smaak ofzo haha.

Indonesische rijsttafel Djawa

Veel frietjes

We hebben deze week toch ook weer veel frietjes gegeten. Op zondagavond maakte ik bloemkoolschnitzels met frietjes. Verder aten we op dinsdagavond frietjes, omdat ik gewoon niet zoveel zin had om in de keuken te staan op die warme dag.

Vegetarische bloemkool schnitzel

Op donderdagavond at ik ook nog frietjes. Jordan was met vrienden naar een concert en at dus niet mee. Maar ik wilde graag een keer de nieuwe vegetarische kroketten van Jumbo uitproberen. Dit zijn kroketten met oesterzwam en knolselderij, dus dat geeft toch een beetje het idee dat ik niet helemaal ongezond gegeten heb haha. Overigens waren ze echt heel lekker. En ja, ik had dus frietjes erbij.

Frietjes, schnitzel en kroketten

Toch wat groente gerechten

In alle gerechten van deze week zat wel steeds één of meerdere soorten groente. Dus het was ook weer niet zo heel erg. Maar gelukkig hebben we toch ook nog wel wat gezondere gerechten gegeten.

Op maandagavond maakte ik een vegetarische variant van het Knorr Wereldgerecht Roti, met bloemkool en sperziebonen.

Wereldgerecht Surinaamse Roti

En op woensdagavond aten we udon noedels met Japanse curry. Met wortel, champignons en nog wat bloemkool die over was erdoor.

Japanse curry met rijst

De maaltijd waar we op vrijdagavond deze eetweek mee afsloten, was denk ik wel degene met de meeste groente. We aten Thaise wokgroente met een currysausje, zilvervliesrijst en wortel-pompoenballetjes.

Curry gerechten week 26- 2019

De groentelade van onze koelkast zit inmiddels trouwens weer bommetjevol, dus de komende week zou het toch echt moet lukken om het voornemen om meer groentes te eten dan wel waar te maken haha. Wordt vervolgd dus ;-).

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie