Alicante – 7 bezienswaardigheden die je niet mag missen

Kasteel Santa Barbara Alicante

Mijn favoriete vakantieland in Europa is Spanje. Ik hou enorm van het land, de cultuur, het eten en de taal. In 2010 ging ik voor de tweede keer voor een langere tijd op vakantie naar Spanje. Ik reisde samen met een vriendin en we startten in Alicante. Daarna vervolgden we de reis naar Altea om tot slot te eindigen in Valencia. Op de laatste twee steden kom ik later nog terug op dit blog. Nu vertel ik jullie eerst over mijn top 7 bezienswaardigheden in Alicante.

Waar ligt Alicante?

Alicante ligt aan de oostkust van Spanje, aan de Costa Blanca. Het is de op één na grootste stad van de regio Valencia.

Top 7- Bezienswaardigheden Alicante

1 Kasteel van Santa Barbara

Vanuit onze hotelkamer keken we uit op de berg Benancantil, waar het Castillo de Santa Bárbara op staat. We wisten dus direct al dat dit zeker één van de bezienswaardigheden zou zijn die we gingen bezoeken. Dit van oorsprong 9e Eeuwse kasteel werd tot 1962 gebruikt als gevangenis. Pas daarna is het kasteel opengesteld voor publiek. Je kunt te voet naar dit kasteel lopen en de berg beklimmen, maar je kunt ook gebruik maken van één van de twee liften die je bereikt via de wandeltunnel aan de Calle Jovellanos.

Castillo Santa Barbara, Alicante

2 Concathedral de San Nicolás

Deze 17e eeuwse Rooms-Katholieke kerk ziet er aan de buitenkant vrij sober en simpel uit. Eenmaal binnen valt op hoe licht de kerk is. Dit komt voornamelijk door de blauwe koepel die als lichtbron dient voor de kerk. Ook het baroke interieur is zeker het bewonderen waard.

Concatherdral San Nicolas

3 Casco Antiguo

De oude stad (Casco Antigou) beslaat maar een klein oppervlak van de stad Alicante, maar hier zijn wel diverse bezienswaardigheden te vinden. Tijdens een wandeling door de oude stad kom je de Basílica Santa Bárbara, Palacio Maisonnave, Teatro Principal, Plaza Ayuntamiento en Mercado Central ongetwijfeld tegen. Ook zul je regelmatig mooie pleintjes tegenkomen. Ideaal om hier even op het terras te gaan zitten.

Casco Antiguo Alicante

4 Wijk Santa Cruz – El Bario

Een andere oude wijk die je zeker niet mag vergeten als je in Alicante bent, is de wijk Santa Cruz, ook wel aangeduid als El Bario. Om dit deze wijk tegen de hellingen van de berg Benancantil ligt, kun je een bezoek hieraan combineren met het Kasteel van Santa Barbara. Dit is echt een volkswijk met veel smalle straatjes die er allemaal verschillend uitzien.

5 Playa del Postiguet

Bij een bezoek aan Alicante in de zomer hoort natuurlijk ook even relaxen aan het strand. Het 900 meter lange Playa del Postiguet is hier de ideale plek voor. Behalve aan het strand liggen kun je hier bijvoorbeeld ook beachvolleyballen of gewoon lekker een duik nemen in de zee.

Playa del Postiguet Alicante

6 Explanada de España

Heb je geen zin om aan het strand te liggen? Dan kun je ook even lekker flaneren op de boulevard Eplanada de España. Deze boulevard loopt helemaal van de haven tot aan Canalejas Park.

7 Panoramis

Aan de boulevard grenst ook het winkelcentrum Panoramis. Dit winkelcentrum ligt direct aan zee, naast de haven. Je ziet Panoramis al vanaf grote afstand liggen, omdat er ook een avonturenpark te vinden is. Daarnaast vind je er ook verschillende restaurants en bars.

Nog meer Alicante tips?

Dit waren voor mij de 7 leukste en interessantste bezienswaardigheden van Alicante. Ga je binnenkort op vakantie of citytrip naar Alicante? Dan hoop ik dat je wat aan deze tips hebt. En heb je zelf na je bezoek nog andere tips of opmerkingen? Dan hoor ik ze natuurlijk graag.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie