Valencia – Tips en bezienswaardigheden

Hemisféric. Valencia

Tijdens een rondreis door Spanje in 2010 bracht ik een bezoek aan Valencia. Dit is na Madrid en Barcelona de grootste stad in Spanje. Bijzonder aan deze stad is dat je kunt genieten van enerzijds de oude stad met vele tapasbarretjes en historische monumenten. Anderzijds is Valencia ook heel modern. Dit zie je vooral in de Ciudad de las artes y ciencias. Persoonlijk vind ik dit futuristische deel de mooiste bezienswaardigheid van de stad.

Bezienswaardigheden Valencia – Ciudad de las artes y ciencias

Ciudad de las Artes y CiencasZoals de naam, stad van de kunsten en wetenschap, al aangeeft, is de Ciudad de las artes y ciencias een cultureel en wetenschappelijk complex. Dit deel van Valencia bestaat uit 7 gebouwen. Waaronder een operagebouw, een bioscoop, een promenade, een wetenschapsmuseum, een oceanische park en een evenementenhal.

De futuristische gebouwen zijn bijna allemaal ontworpen door de Valenciaanse architect Santiago Calatrava. De enige uitzondering hierop is het gebouw L’Oceanogràfic van de architect Félix Candela. In dit gebouw vind je een aquarium met zee- en kustdieren. Ik vind dit zelf de leukste plek om te bezoeken in de Ciudad de las artes y ciencias.

L'Oceanográfic, ValenciaHet meest indrukwekkende gebouw van het complex vind ik de Hemisféric. Dit gebouw in de vorm van een oog is de grootste bioscoop van Spanje. De films worden hier vertoond op een groot ovaal scherm van 900 vierkante meter.

De Turia Tuinen

Als je vanuit het centrum naar de Ciudad de las artes y ciencias loopt, kom je door de Turia tuinen. Dit is een 9 kilometer lang park waar je veel mensen zult zien hardlopen of fietsen. Het park leidt je langs diverse mooie fonteinen en plantsoenen.

Bezienswaardigheden in het oude Valencia – De Kathedraal

Catedral de Santa María de ValenciaEen bezienswaardigheid die je eigenlijk niet kunt missen in het oude Valencia is de Kathedraal (Catedral de Santa María de Valencia). De kerk is gebouwd tussen 1262 en 1356. De Kathedraal heeft drie toegangspoorten. De oudste toegangspoort vind je op het Plaza de la Almoina. Op het Plaza de la virgen kun je de kerk betreden via de Puerta de los Apósteles. Deze toegangspoort stamt uit de 14e eeuw. De derde toegangspoort, is tegenwoordig de hoofdingang van de Kathedraal. Deze Puerta de los Hierros vind je op het Plaza de La Reina.

Bezienswaardigheden in het oude Valencia – Mercado Central

In het oude centrum van Valencia vind je ook de Mercado Central. Deze grote markthal, waar wel 3.000 kramen in passen, mag je natuurlijk niet missen als foodie. Je vind er verse groenten, fruit en vlees. Maar je kunt er ook diverse lokale specialiteiten kopen, zoals vis- en schaaldieren en slakken.

Tips voor eten en drinken in Valencia

Aqua de Valencia (Dat oranje drankje)Op welk terrasje je ook gaat zitten in Valencia, je ziet altijd het drankje aqua de Valencia op de kaart. Elke bar heeft zijn eigen recept hiervoor. De basis bestaat uit Cava, sinaasappelsap, wodka, gin en suiker. Ik vind het een erg lekker drankje. En je kunt natuurlijk niet naar Valencia gaan zonder minstens één keer een aqua de Valencia te proeven.

Op het gebied van eten hoort bij een bezoek aan Valencia natuurlijk de paella. Valencia staat immers bekend als de geboortestad van de paella. Bijna elk restaurant in Valencia heeft dit gerecht dan ook wel in verschillende varianten op de kaart staan. Er zijn varianten met kip, met konijn, met garnalen, met inktvis of een combinatie van deze ingrediënten. Omdat ik voor dit blog ook regelmatig een gerecht van mijn reizen kook, vind je hier ook een recept voor paella.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

One Reply to “Valencia – Tips en bezienswaardigheden”

  1. Centro Histórico de Guadalajara (Guadalajara).

Geef een reactie