Altea en omgeving – Bezienswaardigheden en tips

Cocktails Boulevard Altea

In 2010 maakte ik met een vriendin een korte rondreis in Spanje. We startten in Alicante. Na een paar dagen daar reisden we verder naar Altea. Hier verbleven we in het huis van de vader van de vriendin waarmee ik deze reis maakte. Altea is een klein plaatsje in de provincie Alicante, maar heeft wel een aantal interessante bezienswaardigheden. Daarnaast hebben we met onze huurauto nog een aantal plaatjes en attracties in de omgeving bezocht.

Wandelen langs de boulevard en de avondmarkt in Altea

Omdat Altea aan de kust ligt, heeft het plaatsje natuurlijk ook een eigen boulevard. Het is zeker de moeite waard om overdag een wandeling te maken langs de boulevard en te genieten van het uitzicht over zee en de golven die op de rotsen botsen.

Rotskust Altea

Ook ‘s avonds is de boulevard in Altea de place to be. Je vind hier diverse restaurantjes, café’s en tapasbarretjes. En als je ś avonds dan toch over de boulevard gaat wandelen, moet je beslist de avondmarkt van Altea eens bezoeken. Het is een typisch Spaans marktje voor leuke souvenirs, zoals handgemaakte sieraden, kleding en kunst van lokale kunstenaars. Altea is immers een echt kunstenaarsdorp.

Cocktails Boulevard Altea

Tip! De lekkerste salades van Altea

Ben je in Altea en zoek je een restaurant om te lunchen, dan raad ik je Café Opera aan. Het menu is zeer divers, maar vooral de maaltijdsalades moet je echt proberen. Het restaurant heeft een uitgebreid menu met salades om uit te kiezen, de ingrediënten zijn heerlijk vers en de porties zijn zo groot dat je zeker niet met honger naar huis gaat.

Altea en bezienswaardigheden in de omgeving

Verblijf je meer dan een paar dagen in Altea, dan kun je best ook de omgeving gaan verkennen. Altea zelf is immers niet zo groot.

El Castell de Guadalest

Het plaatsje El Castell de Guadalest is vooral bekend vanwege de mooie vallei waarover je uitkijkt in dit bergstadje. Daarnaast kun je in dit stadje twee kastelen bezoeken of een bezoekje brengen aan het museum voor martelwerktuigen.

Valei Castel Guadalest

Watervallen van Algar

Op ongeveer 15 kilometer van Benidorm ligt het plaatsje Callosa d’en Sarria waar de watervallen van Algar te vinden zijn. Je kunt hier in de zomer heerlijk verkoeling zoeken, omdat het water een stuk koeler is dan in de zee. Zwemmen in de diverse natuurzwembaden langs de watervallen is gewoon toegestaan. Je zult hier dan ook diverse lokale Spanjaarden tegenkomen die met een gezin een frisse duik komen nemen. Meteen ook een leuke manier om in contact te komen met de locals en je Spaans een beetje te oefenen.

Watervallen Algar

Calpe

Houd je van vis, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Calpe. Langs de boulevard van dit kustplaatje, vindt je diverse restaurantjes waar borden met verse vis tentoongesteld liggen. Je kunt zelf een bordje uitkiezen. De vis wordt vervolgens direct voor je bereid.

Verder wordt Calpe gekenmerkt door de grote rots El peñon de Ifach die je al van kilometers afstand ziet liggen.

El penon de Ifach Calpé

Dit waren mijn tips voor bezienswaardigheden en dingen om te doen in Altea en omgeving. Ga je zelf ook binnenkort naar deze regio op vakantie? Dan hoop ik dat deze blogpost je leuke inspiratie heeft gegeven. En natuurlijk ook hoor ik het graag als jullie zelf nog andere tips hebben voor een bezoek aan Altea en omgeving.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie