Zelfgemaakte gembershots met kurkuma en mandarijn

Zelfgemaakte gembershots

Je ziet ze tegenwoordig regelmatig bij verschillende supermarkten en lunchrestaurantjes: gembershots. Ik vind ze best lekker, een beetje scherp en lekker veel vitamientjes. Ze zijn alleen meestal erg duur. Daarom besloot ik toen ik wat gember en kurkuma overhad ze eens zelf te maken. Dat is eigenlijk heel gemakkelijk. Om er toch iets zoets aan te geven deed ik er nog wat mandarijnen en sinaasappel bij.

Tip! Gember en kurkuma kunnen in de supermarkt ook best prijzig zijn. Meestal kun je ze op de markt of in de (Chinese) toko veel goedkoper kopen.

Ingrediënten voor gembershots

Voor 8 shots heb je nodig:

  • 100 gram gember
  • Een stukje verse kurkumawortel (ongeveer 3 centimeter)
  • 5 mandarijnen
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 1 theelepel citroensap
  • 200 tot 300 ml water

Verder heb je een krachtige blender op keukenmachine nodig waarmee je de ingrediënten kunt mengen.

Zelf gembershots maken

Om de gembershots te maken moet je eerst:

  • Eventuele lelijke, ruwe plekjes van de gember af snijden (schillen hoeft niet) en de gember in stukjes van een halve centimeter snijden
  • De kurkumawortel schillen en snijden. Gebruik hierbij het liefst handschoentjes, want de kurkuma geeft erg af en het is niet gemakkelijk van je handen af te wassen.
  • Verwijder de schil van de mandarijnen
  • Pers het sap uit de sinaasappel

Vervolgens doe je alle ingrediënten (gember, kurkuma, mandarijnen, sinaasappelsap en citroensap in de blender met 200 ml water erbij). Meng dit op hoge snelheid tot sapje. Door de vezels van de gember en de mandarijnen, is het niet een helemaal glad sapje. Vind je de structuur nog wat te dik? Dan kun je nog wat extra water er doorheen mengen.

Verdeel het sap over kleine flesjes. Deze kun je ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

Voor gebruik de flesjes goed schudden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.