Zelfgemaakte aardappelsalade (vegan)

Aardappelsalade

In de zomer zijn salades als avondmaaltijd ideaal, neem bijvoorbeeld deze vegan aardappelsalade. Lekker wat stokbrood erbij en klaar is je snelle maaltijd. Natuurlijk kun je deze aardappelsalade ook goed serveren als bijgerecht bij een vega(n) barbecue.

Zelf vegan aardappelsalade maken – Ingrediënten

We hadden met deze salade met zijn tweeën genoeg als avondmaaltijd en zelfs nog een klein beetje over voor bij de lunch de volgende dag. Ik gebruikte voor deze vegan aardappelsalade:

  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • 3 augurken (middelgrote)
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels vegan mayonaise
  • 2 eetlepels sojayoghurt (ongezoete)
  • 2 theelepels dille
  • 100 gram ijsbergsla

Aardappelsalade maken – Bereiding

We beginnen natuurlijk met het bereiden van de aardappels. Schil ze en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes vervolgens in een pan met water in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar. Je kunt checken of de blokjes gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als de blokjes zacht zijn of vanzelf van de vork glijden, nadat je erin gepikt hebt, zijn ze gaar. Giet de aardappelblokjes af en laat staan om wat af te koelen.

Tip! Je kunt de aardappelblokjes na het koken ook afspoelen met koud water om het afkoelen wat te versnellen. Hierbij gaat natuurlijk wel wat zetmeel verloren.

Snijd ondertussen de ui en augurken in kleine blokjes. En meng de mayonaise met de sojayoghurt en de dille voor de dressing. Snijd ook de ijsbergsla in reepjes.

Zodra de aardappels genoeg zijn afgekoeld doe je ze in een schaal en kun je dressing van mayonaise en sojayoghurt er doorheen mengen. Meng tot slot de uit, augurk en ijsbergsla erdoor en klaar is je vegan aardappelsalade.

Je kunt deze salade in elk geval prima 1 of 2 dagen bewaren in de koelkast. Of het ook langer kan, weet ik niet, omdat ik dat niet heb uitgeprobeerd.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.