Vegetarische bbq-recepten – Deel 1

Met het warme weer van een paar weken geleden moest natuurlijk de bbq wel weer een keertje aan. Dit was de eerste keer dat ik echt zelf vegetarische gerechten heb gemaakt voor op de bbq. Dat bracht me op het idee om een serie vegetarische bbq-recepten te starten op dit blog. Ik begin nu met twee simpele gerechten en wat tips. Maar er volgen natuurlijk nog veel meer vegetarische gerechten voor op de barbecue.

Gegrilde aubergine met miso-marinade

Als je het hebt over vegetarisch bbq’en, denkt iedereen vrijwel meteen aan gegrilde aubergine. Maar ik wilde er natuurlijk wel iets speciaals van maken. Dus koos ik ervoor om de plakken aubergine te marineren in een sausje van miso, mirin en sojasaus.

Hiervoor snij je voorzichtig met een scherp mes een kruislings patroon in de aubergineplakken. Bestrooi ze aan beide kanten met zeezout en laat het dertig minuten intrekken. Verwijder daarna het zout en het overtollige vocht dat uit de aubergines is gekomen. Bestrijk de plakken aan beide kanten met de marinade. Laat dertig minuten intrekken en bestrijk vlak voor het grillen allebei de kanten nog een keer met de marinade.

Gegrilde aubergine

Spiesjes (variëren maar)

Met spiezen kun je natuurlijk eindeloos variëren. Ik kocht dus een aantal metalen spiezen op Amazon en ging aan de slag. Ik koos voor spiesjes met falafel, courgette en gele paprika. Daarnaast maakte ik spiesjes met tempeh blokjes, ui en rode paprika. De tempeh blokjes had ik een dag van tevoren gemarineerd in shoarmakruiden. Meng hiervoor de blokjes eerst goed met zonnebloemolie, zodat alle blokjes bedekt zijn met olie. Daarna voeg je de shoarmakruiden toe en roer je alles nog goed om zodat alle blokjes bedekt zijn. Laat dit afgedekt minimaal een nacht inwerken in de koelkast.

Vega bbq

Tip! Bakjes om losse groente te grillen

Jordan is gek op champignons en dus wilde hij die ook graag bakken op de barbecue. Hiervoor hadden we twee metalen bakjes gekocht. Bij de bakjes zaten houten spatels met een gleufje, waarmee ze makkelijk kan optillen van de barbecue. Ideaal voor het grillen van kleine dingen, zoals champignons. We hebben er ook uienringen in gebakken voor op de broodjes met vegaburgers die we hadden gemaakt. Super handig!

Vega barbeque

Nog meer vegetarische barbecue gerechten

Natuurlijk volgen er nog veel meer lekkere recepten. Voor de volgende ronde heb ik alvast gegrilde bloemkool steaks op het programma staan. Verder zijn tips en ideeën natuurlijk van harte welkom!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie