Quinoa burgers – Recept voor vegetarische burgers

Quinoa burger

Sinds we geen vlees meer eten, ben ik regelmatig op zoek naar lekkere alternatieven voor vleesgerechten, zoals hamburgers. Natuurlijk kun je heel veel vegetarische burgers in de supermarkt kopen, maar ik wilde ze natuurlijk ook een keer zelf maken. Dus toen mijn vriend vertelden dat hij in een restaurant een quinoaburger had gegeten en dat dat heel lekker was, ben ik op zoek gegaan naar een manier om zelf quinoaburgers te maken. Natuurlijk moet je er nog wel de nodige kruiden bij doen en iets om te zorgen dat het geheel plakkerig genoeg wordt, om er burgers van te vormen. Dit laatste bleek op te lossen met groene linzen die je minimaal een nacht laat weken in water.

Zelf vegetarische quinoa burgers maken

Quinoa en linzen mengselHet is eigenlijk heel simpel om zelf quinoa burgers te maken. Je moet er alleen wel de tijd voor nemen en beschikken over een keukenmachine. Maar ik zal je eerst vertellen wat je allemaal nodig hebt.

Ingrediënten quinoa burgers

Voor 4 burgers heb je nodig:

50 gram quinoa
175 gram groene linzen
Quinoa linzen purree75 gram cashewnoten (niet gebrand en ongezouten)
Een halve eetlepel chilivlokken
1 ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel kurkuma
6 zongedroogde tomaten
Verse basilicum

Extra:

Brood en toppings naar keuze

Recept quinoa burgers – Bereiding

De linzen moeten heel lang weken (minimaal zes uur) dus begin hier op tijd mee. Zet de groene linzen in een ruime hoeveelheid water (ongeveer 6oo ml).

Quinoa burgers makenAls de linzen goed geweekt zijn, ga je de quinoa koken. Op de verpakking staat hoe je dit het beste kunt doen.

Laat de linzen en de quinoa vervolgens goed uitlekken.

Snijd ondertussen de ui, knoflook en zongedroogde tomaten fijn.

Verwarm je over voor 200 graden (temperatuur heteluchtoven)

Meng ondertussen de quinoa, linzen en alle andere ingrediënten in een keukenmachine tot een puree. Hoe lang je alles mixt, is je eigen keuze. Als je graag nog wat grotere stukjes in je burgers hebt, hoeft het natuurlijk minder lang dan wanneer je alles heel fijn gemalen wilt hebben.

Zelfgemaakte quinoa burgersVorm hier 4 burgers van en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de burgers 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Als de burgers klaar zijn, doe je ze op een broodje met de toppings van je keuze. Ik had als toppings: tomaat, komkommer en avocado.

Eet smakelijk!

Quinoa burger

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie