Italiaanse bonenschotel – Een heerlijke bonenstoof

Italiaanse bonenschotel

Deze Italiaanse bonenschotel is echt mijn favoriet van alle gerechten met bonen dat ik tot nu toe heb gemaakt. De heerlijke smaak van gestoofde tomaten en champignons samen met verschillende bonen, maken bonen eten echt een feest. Zelfs als je geen bonen liefhebber bent raad ik je aan dit gerecht echt een keer te proberen. Overigens kun je het natuurlijk ook met vlees maken door er bijvoorbeeld spekjes of salami door te doen in plaats van champignons. Maar zonder vlees is net zo lekker.

Bonenschotel ItaliaansAlweer bonen?

We eten tegenwoordig heel veel gerechten met bonen en peulvruchten. Gevolg is dat de voorraadkast vol raakt met allerlei verschillende bonen en linzen. Het zal je dus niet verbazen dat er de komende tijd regelmatig gerechten met peulvruchten of bonen voorbij komen op dit blog. Een tijdje terug schreef ik al over een Cubaanse bonenstoof . Vandaag een Italiaanse waar ik, zoals je hierboven al las, echt heel enthousiast over ben.

Tip vooraf

O ja, en nog een tip vooraf: als je gedroogde bonen gebruikt in dit gerecht, zorg dat ze van tevoren goed geweekt en gekookt zijn. Want anders zit je met harde, niet-gare bonen in deze stoofschotel en dat is ook nog eens erg slecht voor je darmen.

Ingrediënten Italiaanse bonenstoof

Voor 2 tot 3 personen heb je nodig:

1 witte ui
2 teentjes knoflook
400 gram cannellinibonen uit blik (of 130 gram gedroogde)
400 gram borlottibonen
425 ml gezeefde tomaten
250 gram champignons
1 rode peper (zaadlijsten verwijderen en in ringetjes snijden)
Peper
Zout
Basilicum (mag lekker veel zijn)
Rozemarijn (gedroogd)
Tijm (gedroogd)

Recept Italiaanse bonenschotel – Bereiding

Champignons bakkenOmdat ik niet van rauwe, harde champignons houd, bak ik ze van tevoren altijd alvast eventjes. Snijd hiervoor de champignons in plakjes en bak ze met wat rozemarijn en tijm in een koekenpan bruin.

Snijd daarna de ui en knoflook fijn. Verhit in een braadpan vervolgens wat olie en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de bonen en tomatensaus toe, breng aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen.

Italiaanse bonenstoofDoe de champignons en de rode peper erbij in de pan en laat het nog 15 minuten pruttelen.

Als de Italiaanse bonenschotel gaar is en de bonen zacht genoeg zijn naar je smaak, breng je ‘m op smaak met zout, peper en basilicum.

Je kunt de bonenschotel prima zo eten, maar met wat brood erbij om in de saus te dopen is natuurlijk ook heel lekker.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie