Tokyo Treat VS Japan Crate – Deel 3

Lactic Acid Bacteria is Alive!

Zoals jullie inmiddels wel weten ontvangen wij iedere maand twee dozen met Japans snoep. Eéntje van Tokyo Treat en ééntje van Japan Crate. Omdat twee dozen snoepen in de maand toch wat veel zijn, hebben we besloten er één op te zeggen. Maar welke moet het worden?

De afgelopen weken heb ik de boxen van juni van allebei de bedrijven tegen elkaar afgezet. Vandaag de laatste post van dit drieluik… En natuurlijk lees je aan het einde welke box gewonnen heeft en welke we gaan opzeggen. In deze laatste post behandel ik de items uit de meest uitgebreide abonnementen van Tokyo Treat en Japan Crate.

Tokyo Treat juni – Deel 3

Bij Tokyo Treat heet de uitgebreidste box Premium. Hierin zitten 5 items, waarvan één drankje, één DIY-item.

Pie No Mi – Pablo Cheesecake Flavor

Pie No Mi - Pablo Cheesecake FlavorPie No Mi zijn een soort bladerdeegkussentjes met vulling. We hebben van dit merk al eerder een matcha-variant gehad. Deze cheesecake smaak is gemaakt in samenwerking met Pablo, een grote cheesecake winkel in Osaka. De geur is erg boterig. Het smaakt echt naar Japanse cheesecake, heel romig en zoet. Ik vind het niet vies, maar de matcha-variant vind ik toch echt lekkerder.

Shinchan Puri Puri Pudding

Shinchan Puri Puri PuddingDit item kwamen we ook al tegen in de vorige blogpost over Tokyo Treat vs. Japan Crate. Bij Japan Crate zitten deze DIY-puddinkjes in de medium box. Ik ga ook hier dit item niet behandelen, omdat ik de doe-het-zelf-snoep van de afgelopen maanden en verzamel en volgende week in één gezamenlijke blogpost behandel.

KitKat Sakura Kinako

KitKat Sakura KinakoJapanse KitKats, als ik zie dat ze in de box zitten, wordt ik er altijd al blij van. Deze keer dus ook. Deze KitKats zouden naar kersenbloesem (sakura) en geroosterd sojameel (kinako) moeten smaken. Ik vind het meer lijken op geroosterde sesam. De smaak is ook niet heel erg sterk, waardoor deze KitKats een beetje saai zijn.

Tropicana Sakura Peach Taste

Tropicana Sakura PeachTropicana ken je waarschijnlijk wel van de sinaasappelsap. Het is een merk van PepsiCo, dus niet direct heel Japans. Maar de kersenbloesem-perziksmaak is dat natuurlijk wel. Deze smaak is dan ook speciaal voor de Japanse markt gemaakt. Het drankje ruikt heel erg zoet en zo smaakt het ook. Het lijkt een beetje op appelsap met een kersensmaakje erdoorheen. Ik ben niet heel enthousiast, maar dat ben ik tot nu toe nog over geen enkel drankje geweest.

One Piece Multi-Color Pen

One Piece Multi-Color PenWeet je nog, die dikke pennen van vroeger waarmee je in verschillende kleuren kon schrijven? Zo’n pen zat deze ook bij de Tokyo Treat Premium Box, maar dan een kleinere variant. Door het schuifje van je keuze omlaag te doen, komt de pen naar buiten met de juiste kleur inkt. Een beetje nostalgie, dus heel erg leuk dat dit erbij zit. Maar of ik de pen ook echt zal gaan gebruiken, dat denk ik niet.

Japan Crate Juni – Deel 3

Bij Japan Crate heet de uitgebreidste box ook premium. Hierin zitten ook 5 items, waarvan er ook één een drankje is.

Choco Anpan

Choco AnpanAnpan zijn eigenlijk broodjes met rodebonenpasta. Deze koekjes zijn eigenlijk kleine broodjes met chocoladepasta erin. Qua smaak lijkt het wel heel erg op de rode bonen broodjes. Op zich best lekker, maar je moet er niet teveel achter elkaar van eten.

Pudding Shake

Pudding ShakeDit is heel gek. Een pudding in een blikje. Bij Japanse drankjes moet je natuurlijk nergens raar van opkijken, maar dat is toch wel een beetje vreemd. Door goed te schudden wordt de pudding in hele kleine stukjes verdeeld, bijna vloeibaar. Het heeft een beetje de structuur van een aloë vera drankje. Het smaakt wel echt naar een vanille-caramelpudding. Een beetje vreemd, maar wel lekker, zou je kunnen zeggen. Maar die slogan hoort natuurlijk al bij een ander drankje.

Lactic Acid Bacteria is Alive!

Lactic Acid Bacteria is Alive!Dit snoep heeft een hele rare naam, maar het klopt wel. De snoepjes bevatten levende melkzuurbacteriën. Het smaakt naar aardbeienyoghurt. De aardbeiensmaak is heel zacht. Ik vind dit snoepje ondanks de vreemde naam, best wel lekker.

Genji Pie

Genji PieDit zijn bladerdeegkoekjes in de vorm van hartjes. De smaak doet me denken aan krakelingen, maar dan veel minder zoet. Ik ben niet zo’n fan van krakelingen, maar mijn vriend vond deze koekjes wel erg lekker. De zak is dan ook in één keer leeg gegaan.

Bonus-item Really Molded Sushi Toy

Really Molded Sushi ToyBij de Japan Crate Premium Box zit ook vaak een bonus-item. Een soort cadeautje, net als de pen in de Premium Box van Tokyo Treat. Japan Crate kwam deze keer met een stuk sushi waarmee je kunt spelen. Fake food is in Japan sowieso een ding. Ze zijn echt goed in etenswaren levensecht namaken. Van spaghetti tot een kom noedelsoep en dus ook sushi. Dit lijkt dan ook heel erg op sushi. Het is gemaakt van een soort kneedbaar materiaal, zodat je het zelf kunt vormen tot een echte sushi. Maar het plakt heel erg en het stinkt. Dit is dus echt geen succes en hebben we weggegooid.

Voorlopige conclusie Tokyo Treat vs. Japan Crate

Na deze proefronde ben ik echt enthousiast over de Japan Crate Box van juni dan over die van Tokyo Treat. Ook deze keer vond ik meer items in de Japan Crate Box lekkerder dan in die van Tokyo Treat. Vooral de Lactic Acid Bacteria is Alive! en de pudding shake. De Tokyo Treat Premium Items vielen zelfs een beetje tegen.

Eindconclusie Tokyo Treat vs. Japan Crate

Op basis van de boxen van juni moet ik Japan Crate toch echt als winnaar aanwijzen. Om te beslissen met welke box we uiteindelijk verder gaan en welke we opzeggen, moeten we natuurlijk ook naar de eerdere maanden kijken. Ik heb dus nog even de boekjes van alle maanden (er zit bij elke box een boekje waarin alle items staan beschreven) erbij gepakt en naar alle blogs die ik erover heb geschreven.

In maart, de eerste maand dat we de boxen hadden, gaan ze allebei een beetje gelijk op. MIsschien ook door de nieuwigheid, maar ik was over allebei de boxen heel enthousiast. In april en mei stak Tokyo Treat er voor mij echter toch echt bovenuit. De samenstelling van boxen was diverser bij Tokyo Treat en er zaten net was meer items bij die ik echt lekker vond dan bij Japan Crate. Natuurlijk maakt Japan Crate met de box van juni een goede comeback, maar kijkend naar het totaalplaatje wint Tokyo Treat het met 3-2.

Voor beide boxen een mooie score, maar weg gaan dus toch afscheid nemen van de Japan Crate Box. Vanaf de maand juli ontvangen we dus alleen nog de box van Tokyo Treat. Ook mijn blogposts over de Japanse snoep boxen zullen er iets anders uit gaan zien. Ik licht elke maand nog een aantal bijzondere items uit (positief of negatief bijzonder) en die behandel ik. En natuurlijk zal ik met regelmaat nog een aantal DIY-items behandelen. MIsschien zelfs in een video, maar daar ben ik nog niet helemaal over uit.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.