Vegetarische Big Mac maken, met de echte saus

Vegetarische Big Mac

De Big Mac, de bekendste en waarschijnlijk meest verkochte hamburger van die keten met de gouden M. Mijn vriend ging nooit zo heel vaak naar McDonald’s maar als hij er kwam, bestelde hij meestal een Big Mac. En laatst kwam hij dus met de vraag of ik niet een vegetarische Big Mac kon maken. Dat is gemakkelijker dan je misschien denkt, want eigenlijk hoef je natuurlijk alleen de rundvleesburgers te vervangen door vegaburgers. Maar de truc bij een Big Mac zit ‘m in de saus. Na wat research, eigen inspiratie en natuurlijk laten voorproeven door vriendlief, heb ik een goede saus gevonden die nauwelijks van de echte te onderscheiden is.

Wat heb je nodig voor een Vegetarische Big Mac?

Voor 2 burgers heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 hamburger broodjes
  • 4 vegaburgers (ik heb de Mc2 burgers van de Vegetarische Slager gebruikt)
  • 1 kleine augurk
  • Een halve ui
  • 2 plakjes Cheddar kaas
  • Ijsbergsla (fijngesneden)

En nu komt het…. de ingrediënten voor de Big Mac Saus:

  •  5 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels ketchup
  • Een zakje tuinkruiden dressing mix van Calvé
  • 1 eetlepel mosterd
  • Een beetje witte wijn azijn
  • Snufje chilipoeder
  • Een theelepel suiker

Big Mac Saus

Big Mac Saus maken

Ik heb eerst de saus gemaakt.  Snijd een vierde van de ui heel fijn. Meng vervolgens de mayonaise met de ketchup en de mosterd en roer de ui erdoor. Doe een derde van het zakje tuinkruiden mix en de chilipoeder erbij. Goed roeren! En ten slotte de witte wijn azijn. Opnieuw heel goed doorroeren. Mijn vriend vond de smaak nog niet helemaal zoet genoeg, dus daarna heb ik nog een theelepel suiker toegevoegd.

De saus kun je bewaren in de koelkast totdat je deze gaat gebruiken.

Zelf Big Mac maken – Bereiding

Gril nu eerst de burgers. Snijd ondertussen de broodjes in tweeën. Van twee broodjes heb je de bovenkant niet nodig (hier kun je later croutons van maken of je kunt ze roosteren en met iets lekkers besmeren). Grill de vier onderkanten en twee bovenkanten ongeveer vijf minuten in de oven.

Snijd het andere kwart van de ui en de augurk in kleine stukjes.

Als de burgers en de broodjes klaar zijn, kun je de Big Mac’s gaan opbouwen. Dit doe je als volgt:

  • Besmeer in onderkant met de saus
  • Doe hier een beetje ui en ijsbergsla op
  • Leg er een plakje Cheddar kaas bovenop
  • Nu volgt de eerste burger
  • Leg de tweede onderkant hierboven op
  • Smeer wat saus erop
  • Weer een beetje ui en sla erop
  • Nu de tweede hamburger
  • Hier dor je nog wat augurk op
  • En tenslotte de bovenkant van het broodje

Taadaa!! En klaar is je Big Mac.

Vegetarische Big Mac

Smullen maar!

Deel dit bericht via:Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie