Wintersportvakantie in Oostenrijk 2019

Wintersportvakantie Oostenrijk 2019

Zoals sommigen van jullie wel weten gaan wij elk jaar op wintersport in Oostenrijk. Voor mij is dit pas het geval sinds ik Jordan ken. Afgelopen week was dus de vierde wintersportvakantie in mijn leven. Het afgelopen jaar had ik voor het eerst het gevoel dat het aardig ging met skiën en heb ik er echt lol in gehad. Dit jaar had ik er dus extra veel zin in.

We zaten wel vrij laat in het seizoen, dus het was wel spannend of er genoeg sneeuw zou liggen om (fijn) te kunnen skiën. Maar we hebben geluk gehad. We heb in elk geval 4 dagen lekker op de piste gestaan.

Nog wat skilessen gehad

De eerste drie dagen van de wintersportvakantie ben ik op les gegaan. Ik vond het namelijk toch wel fijn om nog wat extra vertrouwen te krijgen op de ski’s en mijn techniek nog wat verder te verbeteren. En dat was een goede keuze.

Op de eerste skidag zat ik in mijn eentje in een ‘klasje’. Dat werd dus een heel goedkope privéles haha. Wel erg fijn, want hierdoor heb ik flink wat vorderingen kunnen maken. Ik had na de eerste dag wel al weer flink wat vertrouwen in mijn skikunsten. Zoveel zelfs dat ik na de les nog zelf met Jordan een blauwe piste heb geskied. Dat heb ik de andere lesdagen ook gedaan. Super leuk is dat om ook te merken dat ik zelfstandig best aardig kan skiën.

De dagen daarna zat ik samen met een andere leerling in het klasje en hadden we ook een andere skileraar. We hebben toen veel aandacht besteed aan parallelle bochten en carven. Dit gaat me nu vrij goed af.

Maar vooral ook lol gehad

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat ik ook weer echt lol heb gehad in het skiën deze wintersportvakantie. Vorig jaar had ik dat ook al en ik merk dat ik dit jaar nog veel zekerder op de latten stond. Natuurlijk is de techniek nog niet helemaal perfect, maar ik durf meer snelheid te maken en beheers mijn techniek voldoende om zonder vallen beneden te komen en ik merk dat als ik de controle dreig te verliezen ik precies weet wat ik moet doen om niet te vallen en de controle weer terug te krijgen.

Wintersportvakantie Oostenrijk 2019

Laatste skidag

De vierde skidag heb ik zelfstandig geskied met Jordan. Dat ging eigenlijk best goed. Maar omdat die dag de temperaturen al snel stegen, werd het wel steeds lastiger. De laatste rit naar beneden was het al behoorlijk papperig op de laatste meters van de piste en dan skiën hard werken. Omdat het vrijdag en zaterdag niet meer zou gaan vriezen en overdag wel heel warm werd, hebben we ook besloten die dagen niet te gaan skiën. We hebben de laatste dagen van de wintersportvakantie vooral gewandeld en nog een stadje in de buurt bezocht.

Ook hebben we natuurlijk weer veel lekkers gegeten, maar daarover lees je meer in mijn eetoverzicht van afgelopen week.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

2 Antwoorden op “Wintersportvakantie in Oostenrijk 2019”

  1. Wat leuk om je ski-ervaringen te lezen. Groetjes

Geef een reactie