Keukenneusjes eetoverzicht #13– 2019

Dit weekoverzicht begint nog met een klein vleugje van de wintersportvakantie in Oostenrijk, maar daarna wordt het helaas erg gewoontjes. Niet omdat we weer terug in Nederland zijn, hoor. Meestal weet ik wel genoeg creatieve dingen op tafel te zetten haha. Maar de afgelopen week hebben we het gewoon simpel gehouden met veel wokgerechten.

Laatste avondmaal in Oostenrijk

Op zaterdagavond mochten we nog één keer genieten van een heerlijke Oostenrijkse maaltijd in ons hotel. Als voorgerecht hadden we gebakken bloemkool. Dit was heel lekker, zeker met sausje erbij. Het hoofdgerecht was Thaise groente met rijst. Dus eigenlijk was het een beetje fusion haha. Maar zeker niet minder lekker.

Avondeten Oostenrijk Dag 6

Na een lange autoreis besloten we op zondagavond even snel frietjes te halen bij de snackbar in het dorp. Ik heb alleen een klein frietje besteld en zelfs dat was teveel haha. Ik denk dat mijn lichaam echt weer even moest herstellen van het vele eten in Oostenrijk.

frietjes-31319

Creatief met wokgroentes

We hebben dus heel verstandig voor de rest van de week lichte maaltijden gekozen, met vooral veel groente. En om het onszelf gemakkelijk te maken, werden het vooral wokgroente. Natuurlijk ben ik wel lekker creatief geweest met sausje erbij. Dus het toch een week geworden met smakelijke en kleurrijke gerechten.

Maandagavond hadden we bijvoorbeeld Japanse wokgroente met zilvervliesrijst en een zelfgemaakt terriyakisausje. We hadden er ook wat falafel bij.

Japanse en Vietnamese wok

We hadden op dinsdagavond Vietnamese wokgroente in zoetzure saus. Ik had de vorige dag teveel rijst gekookt, dus dat kon ik mooi gebruiken bij dit gerecht. Voor erbij hadden we deze keer pikante falafel en ja, die was zeker pittig. Qua foto’s maken van het eten was ik deze week wat minder scherp haha. Zoals je hier wel ziet, dacht ik er nog op het nippertje aan… voor dat het bord helemaal leeg was.

Uit eten bij Dadawan

Deze week hadden we ook weer een keertje bioscoopavond. We gingen woensdagavond naar de film en vooraf aten we bij Dadawan in Eindhoven. Ik ging voor de vegetarische noedelsoep en Jordan voor de pokébowl. Natuurlijk hadden we er ook sushi bij. De noedelsoep was trouwens echt heel lekker. Alleen de ingemaakte groente die erbij zaten heb ik niet opgegeten, want die waren echt veel te zout.

Noedelsoep Dadwan

Nog meer wokken

Donderdagavond hadden we weer wokgroente: Thaise. Ik maakte een curry met de groene curry kruiden van Jonnie Boer en kokosmelk. Gemakkelijk en lekker.

Thaise wok met curry

En ja hoor… op vrijdagavond ben ik dus echt helemaal vergeten een foto van het eten te maken. Ik had ook echt honger toen ik thuis kwam van het werk, dus het zal daar wel aan gelegen hebben. We aten trouwens: wraps met Mexicaanse wokgroente, zwarte bonen en salsasaus.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.