Keukenneusjes eetoverzicht #12– 2019

Header week 12 - 2019

Stond mijn eetoverzicht vorige week nog een beetje eerder dan normaal online, deze keer is het een dagje later. Gisteren zat ik namelijk in de auto op weg terug naar huis vanuit Oostenrijk. Het zal jullie dan ook vast niet verbazen dat het eetoverzicht bijna volledig in het teken van Oostenrijkse gerechten staat.

Voor het avondeten krijgen we in ons hotel elke dag een 3-gangenmenu. En dit jaar was de eerste keer dat ik volledig vegetarisch heb gegeten (dus ook geen vis). Dus ik was erg benieuwd wat voor een lekkers we allemaal zouden krijgen. En ik moet zeggen: ik was weer erg blij verrast.

Maar eerst nog even terug naar de zaterdag voor de vakantie. Toen aten we thuis frietjes van de friettent in het dorp. Lekker makkelijk zo vlak voor de vakantie. Ik koos voor een frietje saté en een bamiblok.

Frietjes met bamiblok

Lekker eten in Oostenrijk

Op zondagavond aten we na een lange reisdag voor het eerst in het hotel in Oostenrijk. We werden meteen goed verwend met gebakken champignons en een kruidenpasta met tomaten en kaas. Het toetje heb ik overgeslagen. Meestal is alleen het voor- en hoofdgerecht meer dan genoeg en ik ben niet zo’n toetjesmens.

Avondeten Oostenrijk Dag 1

Na de eerste skidag op maandag stond er gemarineerde meloen als voorgerecht op het menu. Het hoofdgerecht was gegrilde paprika in een tomatensausje met aardappeltjes en spruitjes. Dit vond ik echt het lekkerste hoofdgerecht van de week.

Avondeten Oostenrijk Dag 2

Dinsdagavond hadden we vegetarische loempiaatjes als voorgerecht en vegetarische knödels met zuurkool als hoofdgerecht. Ook weer erg lekker.

Avondeten Oostenrijk Dag 3

Pizza bestellen

Omdat het hotel op woensdag altijd Rühetag heeft, moeten we die avond zelf voor het eten zorgen. Jordan en ik bestelden een pizza in het dorp. We stelden de pizza zelf samen met lekker veel verschillende groentes, zoals spinazie, artisjokken, broccoli en champignons.

Pizza Oostenrijk 2019

Nog meer lekker Oostenrijks eten

Op donderdagavond konden we wel weer lekker genieten van het hotel eten. Als voorgerecht hadden we gebakken champignons. Het hoofdgerecht was tomatenrijst met kruiden, champignons en mozarella. Deze keer namen we van het toetje alleen de gemarineerde aardbeien, zonder ijs of slagroom.

Avondeten Oostenrijk Dag 4

Het avondeten van vrijdag was ook weer superlekker. We hadden groentepakketjes met een heerlijk sausje van kokosmelk en citroengras. Als hoofdgerecht hadden we een vegetarisch spaghetti alla carbonara. En we hadden mijn favoriete toetje: Kaiserschmarrn.

Avondeten Oostenrijk Dag 5

Zaterdagavond waren we ook nog in Oostenrijk, maar het avondeten van die dag houden jullie nog even tegoed voor het volgende weekoverzicht.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.