Wintersportgerechten in Oostenrijk – Dag 5 t/m 7

Knodels

Naast het skiën en gewoon er even tussenuit zijn, is het lekker eten in zeker één van de pluspunten voor mij aan een wintersportvakantie in Oostenrijk.Vorige week las en zag je op dit blog al wat ik de eerste vier dagen heb gegeten tijdens mijn laatste wintersportvakantie. In dit artikel volgt het wintersporteten van dag 5 tot en met 7.

Dag 5 – Dagje Innsbruck

Omdat het op de vijfde dag alleen maar heeft geregend, zijn we niet gaan skiën. In plaats daarvan zijn we naar Innsbruck gereden om daar wat dingen te bezichtigen en te winkelen. Voor de lunch hebben we knodels gegeten met zuurkool. Ik had een spekknodel en een soort platte, gebakken kaasknodel.

Knodels

Het avondeten was weer een 3-gangendiner in het hotel. Als voorgerecht had ik Maultaschensuppe. Dit is een soep van rundvleesbouillon met een gevulde pasta (een soort ravioli) erin. Het hoofdgerecht waren rindergeschnetzeltes met champignonsaus en reibekuchen. En het dessert was een pannenkoeken (palatschinken) met vanille-ijs en chocoladesaus.

Maultaschensuppe Rindergeschnetzeltes Palatschinken

Dag 6 – Op een na laatste skidag

Ondanks de regen van gisteren, hadden we vandaag weer mooie pistes. Dus er kon weer geskied worden. Tussen de middag heb ik op de piste een apfelstrudel met vanillesaus en slagroom gegeten.

Apfelstrudel Vanillesaus Sahne

‘S-avonds bestond het 3-gangen diner voor mij uit zalm in bladerdeeg, kipfilet met gebakken aardappeltjes en groente en het toetje was kaiserschmarrn. Dit vind ik nog steeds het lekkerste toetje in Oostenrijk.

  Zalm met bladerdeeg Kipfilet met gebakken aardappelen

Kaiserschmarn

Dag 7 – Helaas alweer de laatste dag

We hebben het qua wintersportweer deze vakantie echt getroffen. Ook op de laatste dag hadden we nog mooie pistes. We hebben, op een dag na, dus elke dag kunnen skiën. Ik heb vandaag langer geskied voor het lunchen dan de andere dagen (3 uur in plaats van 2 uur). Dus ik had wel echt honger toen we gingen lunchen. Zoveel honger zelfs dat ik gewoon ben vergeten een foto te maken van de tiroler toast die ik heb gegeten. Het was een ham-kaastosti met een plakje spek en een worstje erop. Erg lekker.

Gebakken scampi's met glasnoedels

Ook het avondeten was heel lekker. Het voorgerecht waren gebakken scampi’s met glasnoedels. Daarna had ik forelfilet met friet en het toetje waren gemarineerde aardbeien met vanille ijs en slagroom.

Forelfilet met friet Gemarineerde aardbeien met roomij

Kortom, ik heb tijdens deze wintersportvakantie weer heel lekkere Oostenrijkse gerechten gegeten en weer inspiratie opgedaan om gerechten zelf te gaan maken. Mijn recepten voor deze gerechten lees je binnenkort op dit blog. In de tag ‘Oostenrijkse keuken’.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie