Welke ontbijtgranen zijn het meest gezond?

gezonde ontbijtgranen

Een tijdje geleden ben ik begonnen met een zoektocht naar ‘gezonde’ ontbijtgranen. Ik eet zelf doordeweeks bijna altijd havermout, maar Jordan eet meestal muesli, cruesli of granola en het viel mij op dat er behoorlijk wat suiker in zit. Dus zijn we gaan kijken in de app van Jumbo, omdat we daar altijd onze boodschappen bestellen, welke gezondere alternatieven er zijn. En gelukkig zijn die er. Onderaan dit artikel vind je een handig overzicht van gezonde ontbijtgranen.

De zoektocht naar gezonde ontbijtgranen viel nog niet meer maar we hadden al snel door dat bepaalde merken beter zijn om te vermijden. Kellog’s en Jordan’s zijn meestal echt suikerbommen. En alle ontbijtgranen die gericht zijn op kinderen, gebruikten we sowieso al niet, maar toch: je schrikt je rot als je ziet hoeveel suiker erin zit.

Ontbijtgranen zonder suiker

Van zowel de cruesli, granola en muesli heb ik geen varianten helemaal zonder suiker gevonden. Ik denk dat je dan toch erop uitkomt dat je het zelf moet maken en als je er gedroogde vruchten doorheen hebt, zitten er sowieso al fruitsuikers in. Dus het is lastig te omzeilen.

Meest gezonde granola, cruesli en muesli

Uiteindelijk ben ik op een lijst uitgekomen met ontbijtgranen die het meest gezond zijn om te kiezen in de supermarkt. Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten te krijgen, maar ik heb me beperkt tot wat beschikbaar was in Jumbo app, omdat wij daar meestal onze boodschappen bestellen.

Verder heb ik expres een paar soorten granola, een paar soorten cruesli en een paar soorten muesli gekozen. Natuurlijk zijn er nog wel meer soorten muesli die gezonder zijn dan de cruesli’s en granola’s uit deze lijst, maar ik heb per productsoort de meeste gezonde keuzes in kaart proberen te brengen. Ter vergelijking heb ik er ook een paar soorten havermout en pap bij gezet.

Verder heb ik in deze lijst alleen naar merken en producten gekeken die redelijk betaalbaar zijn. Er waren ook soorten van meer dan 10 euro per kilo, maar dan vind ik voor iets wat je elke ochtend eet echt te duur en het is ook niet nodig, er zijn genoeg goedkopere gezonde opties.

Overzicht gezonde ontbijtgranen

Voedingswaarde per 100 gram

Overzicht gezonde ontbijtgranen

Natuurlijk is deze lijst nooit volledig. Heb je zelf nog toevoegingen of ontbijtgranen die je mist in deze lijst? Laat dan vooral een reactie achter onder dit artikel.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie