Keukenneusje’s eetoverzicht #37 – 2019

Header weekoverzicht 37 -2019

Wat een week! Het was heel leuk, maar hectisch en een beetje vermoeiend haha. De eerste dagen verliep het eetschema nog helemaal volgens plan, maar dinsdag werd het in de war geschopt. Ik had op woensdagochtend namelijk een interview in Rotterdam voor mijn werk, waarvoor ik thuis om half 5 ‘s-ochtends weg moest. Daardoor liep het vooral dinsdag en woensdag even allemaal wat anders dan gepland. Maar daarover straks meer.

Zuid-Afrikaans en Mexicaans

In het weekend heb ik nog lekker uitgebreid gekookt. Op zaterdagavond maakte ik een ovenschotel, namelijk Zuid-Afrikaanse bobotie. Omdat er appeltjes en abrikozenjam in zitten is het lekker zoet. Jordan houdt normaal helemaal niet van sperziebonen, maar zo vond hij ze wel lekker.

Zuid-Afrikaanse Bobotie

Op zondagavond maakte ik Mexicaanse chimichanga’s. Ik besloot ze deze keer in de oven te doen in plaats van te frituren. Dat beviel eigenlijk heel goed. Dus ik denk dat ik ze voortaan altijd zo ga klaarmaken. Is in elk geval een stuk gezonder en minder vet.

Chimichanga uit de oven

Een beetje Italiaans

De doordeweekse dagen zijn, zoals jullie inmiddels wel weten, bij ons voor de wat snellere gerechten. Op maandagavond maakte ik dus een pasta met aubergine, gele paprika en rode pesto.

Pasta met aubergine en paprika

En toen liep het in de soep

Mijn weekschema werd dinsdag behoorlijk door de war gegooid, maar wel met een heel leuke reden. Voor mijn werk mocht ik woensdagochtend te gast zijn in de AD Ochtendshow. Maar dat betekende wel dat ik om 7 uur ‘s-ochtends in Rotterdam moest zijn. Dus moest ik thuis om half 5 weg (ik had voor de zekerheid wat speling ingecalculeerd). Maar ja, als je zo vroeg op moet staan, moet je dus ook vroeg naar bed. Dus besloten we het dinsdagavond even simpel te houden qua eten. We haalden frietjes.

En woensdagavond was ik natuurlijk nog best moe. Maar we hadden al een bioscoopavondje gepland staan. Gelukkig was het wel een vroege film en natuurlijk was ik wat vroeger klaar met werken, dus we besloten vooraf sushi te eten bij Sakana.

Sushi Sakana september 2019

Weer ‘normaal’

We hebben de laatste dagen van de week wel weer een normaal schema opgepakt. Donderdagavond maakte ik spitskool met bloemkool in een currysaus met een vegetarische schnitzel en aardappeltjes erbij.

Schnitzel en risotto

Of nou ja, helemaal normaal was het ook weer niet. Vrijdagavond was ik namelijk alleen thuis, omdat Jordan naar een concert was. Dus ik besloot mezelf eens lekker te verwennen met risotto. Een prima afsluiter van deze mooie, maar drukke week.

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie